Türk tekstil sektörü 'Sıfır' atığa odaklandı

Türk tekstil sektörü Hollanda’da bu yıl üçüncü kez düzenlenen Circular Textile Days’de (Döngüsel Tekstil Günleri) büyük ilgi gördü.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), Hollanda’da bu yıl üçüncü kez düzenlenen Circular Textile Days (Döngüsel Tekstil Günleri) etkinliğine katıldı. İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Sürdürülebilirlik Komite Başkanı Sultan Tepe ve İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Besim Özek’in İTHİB’i temsil ettiği organizasyonda Türk tekstil sektörü ve tekstil sektörünün döngüsel yeşil dönüşüm yolculuğu tanıtılırken, gerçekleştirilen sunumlar büyük ilgi gördü. Ticaret Bakanlığı yetkililerinin de yer aldığı organizasyonda İTHİB Yönetim Kurulu üyeleri sunum yaparak, Türk tekstil sektörünün sürdürülebilirlik vizyonunu, eylemlerini ve projelerini anlattı.

TEKSTİL SEKTÖRÜ SIFIR ATIĞA ODAKLANDI

Sürdürülebilirliğin, hükümet politikalarında kilit bir odak noktası olduğuna dikkat çekilen İTHİB sunumlarında, İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Sürdürülebilirlik Komite Başkanı Sultan Tepe şu konuları vurguladı:

“Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sıfır atık politikasına sahip. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da Sürdürülebilir Finansman Çerçevesi çalışmaları bulunuyor. Aynı zamanda Ticaret Bakanlığı'nın Yeşil Mutabakat Eylem Planı bulunuyor. Türkiye’de elektrik üretimdeki yenilenebilir enerji oranı Avrupa Birliği ortalamasının üzerinde. Yenilenebilir enerjiden elde edilen enerji oranı her geçen artıyor. Bankacılık sektörümüz yenilenebilir enerji için önemli miktarda finansman sağlıyor. Tüm bunların yanında Türk tekstil firmaları da yenilenebilir enerjiye önemli yatırımlar yaparken, atık azaltımına odaklanmış durumda.” Çevresel etkiyi azaltmak için organik ve doğal elyaf kullanımına öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çeken İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe, “Türkiye, sosyal ve çevresel uygulamalarda uluslararası standartları benimsedi. Türk tekstil endüstrisi, etik ve çevre dostu tekstil ürünleri tedarik etmek isteyen işletmeler için güvenilir bir ortak olarak ön plana çıkıyor.” dedi.

TÜRKİYE DÖNGÜSEL EKONOMİDE EN İYİ İŞ ORTAĞI OLABİLİR

Döngüsel tekstiller ile marka olmayı hedeflediklerinin altını çizen İTHİB yetkilileri; şunları söyledi:

“Türkiye tekstil üretim alt yapısı ve yarattığı katma değer ile rakiplerinden pozitif ayrışan bir ülke. Sürdürülebilir tekstillere yatırımlar ve projelerimiz her geçen gün artıyor. Türk tekstil sektörü; sıfır atık prensibi ve döngüsel ekonomiye uygun üretim yöntemlerine yatırım yapan birçok şirketi ile sürdürülebilir uygulamalara büyük önem veriyor. En büyük ihracat pazarımızın Avrupa Birliği olması, sadece Türkiye için değil; Avrupa Birliği ülkeleri için de büyük bir şans. Çünkü 1,2 milyon istihdam gücü 80 milyar dolar üretim hacmi ile AB normlarına tam entegre üretim yapıyoruz.”

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol