Taksim'e çıkmak isteyen gruba gözaltı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sendikalar ve sivil toplum örgütleri belirledikleri alanlarda toplanmaya başladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Taksim bu senede 1 Mayıs kutlamalarına kapalı. Alınan "tedbirler" kapsamında, Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatıldı. Metro, tramvay, metrobüs, deniz ulaşımına kısıtlama getirildi. HAK-İŞ, 1 Mayıs 1977'de yaşamını yitirenleri Taksim Kazancı Yokuşu'nda andı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen konfederasyon, sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri Saraçhane'de toplanmaya başladı.

Sabah'ın erken saatlerinde Taksim'e çıkan yollar polis tarafından kapatıldı. Metro, tramvay, metrobüs, deniz ulaşımına kısıtlama getirildi. Toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresi ile Saraçhane Meydanı'nda sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor. 

HAK-İŞ Konfederasyonu, 1 Mayıs 1977'de yaşamını yitirenleri anmak için Taksim Kazancı Yokuşu'nda programını gerçekleştirdi. İşte 1 Mayıs'tan son gelişmeler...

Taksim'e çıkmak isteyen ilk gruba gözaltı

İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarından Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Pankart açıp yürüyen grup gözaltına alındı.

Buluşma yeri olarak Beşiktaş'ı belirleyen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri polis müdahalesiyle karşılaştı. HPK üyeleri gözaltına alındı.

Kazancı Yokuşu'nda anma

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan başkanlığındaki heyet Taksim'de Kazancı Yokuşu girişindeki anıtta 1977 1 Mayıs'ında hayatını kaybedenleri andı.

Unkapanı kemerleri kapatıldı

1 Mayıs İşçi Bayramı için bu yıl da yasaklanan Taksim Meydanı’na yürümek için sendikalar ve meslek örgütleri, Saraçhane’de toplanmaya başladı. 

Unkapanı kemerlerinde çevik kuvvet ekipleri, panzerlerle araç ve yaya trafiğine yolu kapattı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol