Spor tarihinin en büyük satışı!

NBA'in en popüler takımlarından Los Angeles Lakers, 46 yıl sonra el değiştiriyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

1979 yılında 67,5 milyon dolara LA Lakers'ı satın alan Buss ailesi, spor tarihine geçecek anlaşma ile 10 milyar dolar karşılığında LA Lakers'ı Dodgers'ın sahibi Mark Walter'a satmayı kabul etti.

Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) en popüler ve başarılı takımlarından Los Angeles Lakers, 1979 yılından bu yana kulübün sahibi olan Buss ailesine veda etmeye hazırlanıyor. 

1979 yılından beri kulübün sahibi olan Buss ailesi, 10 milyar dolar karşılığında LA Lakers'ı Dodgers'ın sahibi ve Guggenheim Partners LLC'nin CEO'su Mark Walter'a satmayı kabul etti.

SPOR TARİHİNİN EN YÜKSEK SATIŞI 

ESPN'e göre taraflar arasındaki işlemler tamamlanırken, satışa konu bedel spor tarihinin en yüksek satışı olarak kayıtlara geçecek. LA Lakers'ın yeni sahibi Mark Walter'ın serveti, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre 12,5 milyar dolar.

2021'den beri Lakers'ta azınlık hissedarı olan Walter, aynı zamanda WNBA'in Los Angeles Sparks takımının, yeni kurulan Cadillac Formula 1 takımının ve profesyonel kadın hokey liginin sahibi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol