SPK'dan Vişne Madencilik'te 22 kişi hakkında suç duyurusu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Vişne Madencilik ve Işıklar Enerji pay piyasalarındaki işlemler nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasına karar vererek, ilgili kişi ve kuruluşlara 2 yıl süreyle işlem yasağı getirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

SPK, 16 Ekim 2026 tarihli ve 2026/70 sayılı haftalık bültenini yayımladı. Bültende sermaye artırımı ve borçlanma aracı ihraç başvurularının yanı sıra pay piyasalarındaki işlemlere yönelik yaptırımlar, yeni fon kuruluşları ve tasfiye sürecindeki yatırım fonlarına ilişkin kararlar yer aldı.

SPK bültenine göre, Vişne Madencilik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ (VSNMD) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili inceleme sonucunda 22 kişi hakkında, Işıklar Enerji ve Yapı Holding AŞ (IEYHO) pay piyasasındaki işlemler nedeniyle ise 15 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Kararlar, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107'nci maddesinin birinci fıkrası kapsamında alındı.

Vişne Madencilik pay piyasasındaki işlemlerle bağlantılı olarak Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Tera Portföy Yönetimi AŞ ile tabloda belirtilen kişi ve kuruluşlar hakkında, VSNMD payında kendi nam ve hesaplarına gerçekleştirdikleri işlemlerle sınırlı olmak üzere 2 yıl işlem yasağı uygulanmasına karar verildi.

EMRE TEZMEN VE 21 KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Vişne Madencilik (#VSNMD) hisselerinde yürütülen incelemeler neticesinde, aralarında Tera'nın patronu Emre Tezmen'in de bulunduğu 22 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, VSNMD hisselerindeki emir ve işlemleri nedeniyle, Emre Tezmen, Gül Ayşe Çolak, Emir Münir Sarpyener, Ertan Aydın, Kerem Alkin, Kadir Boy, Ali Rıza İncekara, Alper Öztürk, Ümit Yılmaz, Haldün Saffet İnal, Erdal Yeniçeri, Erkan Kilimci, İbrahim Bekçi, Ayşegül Kaya, Okan Uzunoğlu, Yasemin Yılmaz, Mehmet Selim Tunçbilek, Mustafa Terzi, Ahmet Haluk Güner, Erdem Özkan, Mehmet Ali Gedik ve Didem Muradoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kurul, hakkında suç duyurusunda bulunulan 22 kişiye ve aralarında Tera Yatırım Menkul Değerler, Tera Portföy Yönetimi, Mag Tarımsal Ürünler Pazarlama ve Ticaret ile Dilim Bilişim Teknolojileri Perakende Ticaret'in bulunduğu 4 şirkete, borsa ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda 2 yıl işlem yapma yasağı da getirildi.

12 KİŞİNİN LİSANSLARI İPTAL EDİLDİ

SPK, suç duyurusu ve işlem yasağı getirilen 22 kişiden 12'sinin sahip olduğu tüm lisansların da iptal edildiğini duyurdu.

Lisansı iptal edilen isimler ise şöyle:

Erdem Özkan

Erkan Kilimci

Gül Ayşe Çolak

İbrahim Bekçi

Yasemin Yılmaz

Ali Rıza İncekara

Alper Öztürk

Mehmet Selim Tunçbilek

Ayşegül Kaya

Emir Münir Sarpyener

Okan Uzunoğlu

Ümit Yılmaz

 

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol