SPK’dan Global Menkul Değerler'e ceza!
Sermaye Piyasası Kurulu SPK bu hafta Türkiye’nin en büyük acı kuruluşlarından olan Global Menkul Değerler’e para cezası verdi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Player yükleniyor...
Kurul, cezaya gerekçe olarak, “Aracı Kurum muhasebe sistemine yapılan kayıtlar ile fiili durum arasında, belirli bir döneme yaygın olacak şekilde, usulsüz işlemler yapılması suretiyle ortaya çıkan mutabakatsızlıklara ve bu durum nedeniyle oluşabilecek risklere ilişkin bir kontrol ve denetim mekanizmasının oluşturulmaması” olarak açıkladı.
Kurul, Global’e bu suçtan dolayı 640 bin lira ceza verirken ?ikinci bir cezayi işlem daha uyguladı.
SPK, Aracı Kurum’un mutabakat işlemlerine ilişkin yazılı bir iş akış prosedürünün olmaması, mutabakata konu işlemler ile bunların kontrolünün aynı personel tarafından gerçekleştirilmesi. gerekçesiyle de 640 bin lira idari para cezası verdi.
SPK'dan 2 şirketin bedelsiz sermaye artırım başvurusuna onay
Credit Suisse: Türk tahvil pozisyonunu azaltın
Faiz lobilerine 330 Milyar TL ödenecek
IIF: Dünyada benzeri görülmemiş enflasyon ve faiz şoku yaşanıyor
Ünlü bankadan kripto yorumu: Yerçekimine karşı koyamazsınız, korkulan oluyor
'Kriz kahini' Roubini'den piyasalar için korkutan tahmin
Uzmanlar ne diyor: Döviz, altın ve borsada yön ne olacak?
Yeni döviz kaynağı mı! Piyasaların gözü bu zirvede
Şakkadanak Batırel: 1 yıl içinde Türk Lirası gerçek değerine kavuşacak




YORUMLAR
Yorum Yap