SPK'dan Galatasaray'a iyi haber
Sermaye artırımında satış türü "halka arz" olarak belirlendi
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Galatasaray'ın sermaye artırımı başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Sarı-kırmızılı kulüp yüzde 100 oranında bedelli sermaye artırımı yapacak.
Sermaye Piyasası Kurulu, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'nin bedelli sermaye artırımını başvurusunu olumlu karşıladı. SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, şirket yüzde 100 oranında sermayesini artıracak. 540 milyon TL bedelli sermaye artırımı gerçekleştirecek.
Şirketin mevcut 540 milyon TL olan sermayesi, artırım sonrası 1 milyar 80 milyon liraya ulaşacak.
Sermaye artırımında satış türü "halka arz" olarak belirlendi. Başka bir deyişle Galatasaray hissesi olanlar ellerindeki Hisse tutarı kadar yeni hisseyi almak zorunda kalacak. Eğer almak istemezlerse rüçhan haklarını kullanarak almaları gereken hisseleri piyasada almak isteyenlere satabilecekler.
Bedelli sermaye artırımı nedir?
Bir şirketin esas sermayesine karşılık olan hisse senetlerinin bedelleri ödendikten sonra genel kurul kararı ile yeni hisse senedi çıkarılarak şirket sermayesinin arttırılmasına bedelli sermaye artırımı deniyor.
Sermaye artırımına katılmak istemeyen pay sahipleri rüçhan haklarını "Bist Rüçhan Hakkı Kupon Pazarı" aracılığı ile satabiliyorlar.
Fenerbahçe'nin Cengiz Ünder için teklif ettiği rakam belli oldu
Mete Gazoz Dünya Şampiyonu
Fenerbahçe 7 milyon TL zarardan kurtuldu
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan açıklama: Metin Öztürk, 'Dursun Özbek karşınıza çıkamaz' şeklinde cevap vermiştir
Fenerbahçe tur biletini 9 golle aldı
Suudi Arabistan'ın 6.3 Milyar Dolarlık 'Aklanma' operasyonu
Real Madrid, Arda Güler'in sözleşmesini dondurabilir
Ve Cengiz Ünder Fenerbahçe'de: İşte milli yıldızın maliyeti
Ali Koç'tan Zaha açıklaması: Rakam 9'a kadar gelince masadan kalktık, Galatasaray'ın rakamları yüzde 100 yanlış




YORUMLAR
Yorum Yap