SPK'dan 4 yeni halka arza onay!

Son dönemde peş peşe gelen halka arzlarda yaşanan zayıf performans ve en az bir halka arzın iptal edilmesinin ardından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), halka arzlara yeniden hız verdi. Kurul, bir haftalık aranın ardından yayımladığı haftalık bültende dört şirketin ilk halka arzına onay verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Son dönemde peş peşe gelen halka arzlarda yaşanan zayıf performans ve en az bir halka arzın iptal edilmesinin ardından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), halka arzlara yeniden hız verdi.

Kurul, bir haftalık aranın ardından yayımladığı haftalık bültende dört şirketin ilk halka arzına onay verdi.

SPK’nın onay verdiği şirketler şunlar oldu:

Çitlekçi Mağazacılık Gıda AŞ

Teknika Plast Teknik Kalıp Plastik Sanayi ve Ticaret AŞ

Türker Vangölü Enerji Yatırım AŞ

Kapeks Kimya Sanayi AŞ.

Onay kapsamında Çitlekçi Mağazacılık’ın 150 milyon TL olan sermayesi 180 milyon TL’ye, Teknika Plast’ın 100 milyon TL olan sermayesi 125 milyon TL’ye, Türker Vangölü Enerji’nin 529,4 milyon TL olan sermayesi 566,9 milyon TL’ye, Kapeks Kimya’nın ise 100 milyon TL olan sermayesi 125,1 milyon TL’ye çıkarılacak.

Halka arzlarda Çitlekçi’nin payları 73,70 TL’den, Teknika Plast’ın 85,40 TL’den, Türker Vangölü Enerji’nin 136 TL’den ve Kapeks Kimya’nın ise 94 TL sabit fiyattan yatırımcılara sunulacak. Üç şirkette mevcut ortak satışı da yer alırken, Kapeks Kimya’nın halka arzı yalnızca sermaye artırımı yoluyla gerçekleştirilecek. Türker Vangölü Enerji’de ise talebin yüksek olması halinde 12,5 milyon TL nominal tutarında ek pay satışı yapılabilecek.

Son haftalarda Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan bazı halka arzların ihraç fiyatının altına gerilemesi nedeniyle yatırımcı ilgisinin zayıfladığı gözlenirken, bu süreçte planlanan halka arzlardan en az biri de tamamlanamadan iptal edilmişti.

Buna karşın SPK’nın dört yeni şirkete daha onay vermesi, Kurulun halka arz takvimini sürdürme yönündeki yaklaşımını koruduğunu ortaya koydu. (İptal edilen halka arzın adı haberde belirtilmek isteniyorsa doğrulanmış bilgiyle ayrıca eklenebilir.)

Şirketlerin talep toplama tarihleri ise önümüzdeki günlerde yayımlanacak onaylı izahnamelerle birlikte açıklanacak.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol