Sözleşmeliye kadro düzenlemesi TBMM'e geliyor
AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sözleşmeli çalışanların beklediği kadro düzenlemesinin yarın Meclis'e geleceğini söyledi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
TRT Haber'de canlı yayınında açıklamalarda bulunan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sözleşmelilere kadro düzenlemesinin yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacağını duyurdu. Düzenlemenin hayata geçmesi halinde kamudaki 500 bine yakın sözleşmeli personel kadroya geçecek.
Düzenlemeden faydalanmak isteyenlerde 3 yıl çalışma şartı aranacak. Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde çalışanlar kadro hakkından faydalanabilecek.
Düzenlemeyle, 4/B maddesi kapsamındakiler, kamu kurum ve kuruluşlardaki sözleşmeli personel ile belediyelerde çalışan yaklaşık 197 bin kişi kadro hakkı elde edecek.
230 bine yakın sözleşmeli öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlisinin de değişiklikten yararlanması bekleniyor. Çalışma sözleşmelilerin büyük çoğunluğunu kapsayacak.
Bu ay yasalaşması bekleniyor
Sözleşmeli personel, kadroya geçtiğinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına girebilecek. Tayin hakkında eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak.
Kullanılmayan izinler bir sonraki yıla aktarılabilecek. Kadroya geçildiğinde kamu görevlilerinin tüm hakları sözleşmelilere de verilecek. Böylece kamuda kadrolar arası farklılıklar ortadan kalkacak.
Düzenlemenin bu ay yasalaşması bekleniyor.

İşsizlik fonu patrona çalıştı!

Böylesi ancak Türkiye'de olur! Havalimanının yolu havalimanının maliyetini aştı

Kılıçdaroğlu: TÜİK eliyle işçilerden 300 milyar dolar çalındı, E biz beyaz yakalılar dediğinizi duyar gibiyim

Ankara Wings'te 242 tapu için iptal ve tescil kararına 'durdurma'

Emeklinin bayram ikramiyesine ne kadar zam gelecek?

Pasaportta harç farkı krizi tepkilerin ardından son buldu

Madde madde Sapphire AVM'de vurgunun detayları

İnşaat maliyet endeksi yüzde 103.47 arttı

Noterden yapılıyordu! Artık e-Devlet'ten yapılacak

YORUMLAR
Yorum Yap