Şimşek, Merkez Bankası verilerini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası rezervlerinde 7 haftanın ardından yaşanan artışa dikkat çekerek, finansal piyasalarda görünümün iyileştiğini belirtti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, rezervlerde 7 hafta sonra görülen iyileşmeyi ve risk primindeki gerilemeyi değerlendirdi.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, finansal görünümün iyileştiğini belirterek şunları söyledi:

“Zamanında attığımız doğru adımlarla finansal piyasalarda görünüm iyileşiyor.

Yabancı para cinsi mevduat (DTH) talebi ve ülke risk primi (CDS) gerilerken rezerv birikimi yeniden başladı.

Merkez Bankası brüt rezervleri haftalık 5,8 milyar dolar arttı.

Azalan küresel belirsizlikler, iyileşen finansal göstergeler ve ılımlı yurt içi talep dezenflasyon sürecine katkı sağlayacaktır.

Programımızın nihai hedefi olan kalıcı fiyat istikrarına ulaşmak için politikalarımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.”

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol