Savarona, Cumhurbaşkanlığı yatı oluyor
Atatürk’ün emaneti Savarona, 74 yıl aradan sonra yeniden “Cumhurbaşkanlığı yatı” statüsüne geçiyor. Savarona'nın üst düzey devlet başkanlarına ve misafirlere de ev sahipliği yapması planlanıyor.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Önce hurdaya gönderilen, ardından bir süre özel sektör tarafından kullanılan ve 2013 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından devralınan Atatürk’ün emaneti Savarona, 74 yıl aradan sonra yeniden “Cumhurbaşkanlığı yatı” statüsüne geçiyor.
İstanbul Tersanesi Komutanı Tümamiral Erdinç Yetkin, Deniz Kuvvetleri Dergisi’nde yayımlanan makalesinde, “Savarona’nın müze faaliyetleri, sergiler ve konserler ile halkımıza denizciliği sevdireceği gibi, Cumhurbaşkanlığı Yatı statüsünde üst düzey devlet başkanlarına ve misafirlere de ev sahipliği yapması planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı bünyesinde “Yakamoz” isimli bir yat daha bulunuyor.
Atatürk ebediyete intikal etmeden önce hastalığı döneminde 56 gününü Savarona’da geçirmişti.
Saatli bomba: Yüzde 60'ında yangın sigortası yok!
Coca Cola'dan sonra Lay's şoku: Birinci sınıf tehlike!
Hayali traktör 246 milyon lira yedi; sadece 3 adet üretildi
Nazım Salur'un son pişmanlığı: Mubadala'yı asla yatırımcı olarak kabul etmezdim
Bu evim şirketleri 'Faizsiz konut ve taşıt sahibi olma' vaadiyle vatandaşlarımızı kandırıyorlar
25 milyon dolarlık yolsuzluk iddiası: Binali Yıldırım'ın dinlenmesi talebi reddedildi
Tatil Budur rekor fiyata satıldı
Hepsiburada'nın Kaspi.kz'ye devri gerçekleşti
Deprem profesörlerine beton reklamı şoku!




YORUMLAR
Yorum Yap