RK, Trendyol, Hepsiburada ve Amazon hakkında soruşturma açtı
Rekabet Kurumu, Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada soruşturma açıldığını bildirdi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

Son dakika haberine göre; Rekabet Kurumu tarafından, D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ (Hepsiburada), DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ (Trendyol) ve Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Limited Şirketi hakkında soruşturma açıldı.
Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin tespit edilmesi amacıyla D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ'ye yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.
Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 19.10.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; otomatik fiyatlandırma mekanizması uygulayan D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ, DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ ve Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Limited Şirketi hakkında soruşturma açılmasına, 23-49/940-M sayı ile karar vermiştir." denildi.

TARİŞ Başkanı: Zeytinyağı yiyemeyen rafine yesin

Dilan Polat, Engin Polat çiftine şok: 27 şirkete kayyum atandı

Telefon faturalarını patlatıyor: PUBG oyun dolandırıcılığı

Yoksulluk sınırı 45 bin liraya çıktı

Şimşek: Uyguladığımız programın sonuçları 2024'ün ikinci yarısından sonra görülecek

İsrail'in çeliği Türkiye'den gidiyor

Emekli çiftçi, 5 bin lira ikramiye için üretimden vazgeçiyor

EYT'liler de hak kazandı: Emlak vergisi muafiyeti

Gıda enflasyonunda OECD'de zirvedeyiz

YORUMLAR
Yorum Yap