Parti kurdu, 15 milyar dolar kaybetti!
Elon Musk'ın "Amerika Partisi" kararı Tesla hisselerini vurdu. Ünlü milyarderin servetinde bir günde 15 milyar dolarlık erime yaşandı. Peki, Musk'ın siyasete adım atması yatırımcıları neden endişelendiriyor?
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Tesla CEO'su Elon Musk, hafta sonu yeni siyasi örgütü "Amerika Partisi"ni resmen duyurdu. Musk'ın bu çıkışı Tesla hisselerinde ciddi bir kaybı beraberinde getirdi.
Ünlü milyarderin servetinde ise bir gün içinde büyük kayıp yaşandı.
Tesla hisseleri duyurunun ardından dün yaklaşık yüzde 7 düşerken bu düşüş Musk'ın servetinin 15 milyar dolar gerilemesine sebep oldu. Ancak Musk Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre hâlâ dünyanın en zengin insanı.
SİYASET MUSK'A PAHALIYA MÂL OLDU
Musk'ın çıkışı, eski dostu ABD Başkanı Donald Trump'la aralarının açılmasının hemen ardından geldi. Trump Musk'ın sert bir şekilde karşı çıktığı vergi indirimi ve harcama tasarısını imzalamış, bu tasarı ikilinin arasını açmıştı.
Öte yandan Seçim döneminde pekişen Trump-Musk dostluğu, ünlü milyardere oldukça pahalıya mâl olmuştu. Elon Musk, 2024 seçimlerinde Trump'ın en büyük bağışçısı olmuş ve Trump'a en yakın isimler arasında yer almıştı.
Bu dönemde Tesla hisseleri, Trump'ın Ocak ayında göreve başlamasından bu yana yüzde 31 düşmüştü. Öte yandan Tesla 2025'te araç teslimatlarında üst üste üç çeyrek düşüş kaydetti.
YATIRIMCILARI MEMNUN ETMİYOR
Analistlerin son notları, yatırımcıların Musk'ın son dönemdeki siyasi hamlelerini genel olarak onaylamadığını gösteriyor.
Varlık yönetim şirketi Wedbush Securities analisti Dan Ives pazar günü kaleme aldığı bir notta, "Elon Musk'ın siyasete daha da batması Tesla yatırımcılarının ondan beklediklerinin tam tersi" diye yazdı.
Trump, ticaret savaşını tırmandırıyor
Rus milyarder Türkiye'ye kaçıyordu: Özel jetinde gözaltına alındı
Arnavutluk'un Sazan Adası kime satıldı?
Vergi darbesi süper zenginleri kaçırdı
Ünlü fenomen 'Filistin'e yardım' dedi, kendine lüks araçlar aldı
Arda Turan, İspanya'da 'vergi yüzsüzleri' listesine girdi
Trump açıkladı: Çin ile ticaret anlaşması imzaladık
Türk gemisine kokain baskını!
NATO aile fotoğrafının yıldızı oldu, liderler gözlerini alamadı!




YORUMLAR
Yorum Yap