Yatırımcının bedelli isyanı: En çok zarar ettiren şirket yatırımcıdan 2.5 milyar daha toplayacak

Ortak satışı ile tarihi düşüş yaşayan Peker GYO, yüzde 100 bedelli sermaye artırımına gidiyor. Ortak satışı ile halka açıklık oranı yüzde 68'i geçen şirket küçük yatırımcıdan 1 lira hisse başına para toplayacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Ortak satışı ile tarihi düşüş yaşayan Peker GYO, yüzde 100 bedelli sermaye artırımına gidiyor.

Ortak satışı ile halka açıklık oranı yüzde 68'i geçen şirket küçük yatırımcıdan 1 lira hisse başına para toplayacak.

Borsada küçük yatırımcıyı canından bezdiren bedelli sermaye artışlarına bir yenisi daha eklendi.

Ortak satışı ile tarihi düşüş yaşayan Peker GYO, yüzde 100 bedelli sermaye artırımına gidiyor.

Ortak satışı ile halka açıklık oranı yüzde 68’i geçen şirket küçük yatırımcıdan 1 lira hisse başına para toplayacak.

SPK tarafından onaylanan Peker GYO hisse senedi, geçtiğimiz yıl 10 lira seviyelerinden işlem görürken, sert bir şekilde düşmüş ve hemen arkasından ortak satış haberi gelmişti.

Hisse senedi geçen yıl şubat ayından bu yana yüzde 89 ile en çok kaybettiren şirket olmuştu.

YATIRIMCIDAN 2,5 MİLYAR TOPLAYACAK!

Yüzde yüz oranındaki bu bedelli sermaye artırımı ile brüt 2.5 milyar TL fon toplanması hedefleniyor.

Tahmini halka arz giderleri (8.331.250 TL) düşüldükten sonra şirketin kasasına net 2.491.668.750 TL fon girmesi bekleniyor.

HASAN PEKER KİM?

Peker Holding’de Hasan Peker kimdir?

Un Nişasta Glikoz Fabrikası Yönetim Kurulu Üyeliği, Mali İşler Müdürü, Genel Müdürlüğü, Yönetim Kurulu Başkanlığı, Marmara Bölgesi Değirmenciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi XIX. ve XX. Dönem Tekirdağ Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: Paramedya

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol