Ora'sı 6 ay daha zaman kazandı
İstanbul Bayrampaşa’da 6 milyon metrekarelik Ferhatpaşa Çiftliği arazisi içindeki 150 bin metrekarelik alana Ora AVM inşa edilmişti.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

2011 yılında açılan Ora AVM içinde, Ora Convention, Ora Arena, Ora Temalı Park, Ora Outlet ve Ora Otel gibi farklı fonksiyonları birleştiren projede restoran ve kafeler, 500 kişilik açık hava tiyatrosu, 4 bin metrekarelik büyük meydan ve 3 bin araçlık kapalı otopark da bulunuyordu.
400 milyon dolara mal olduğu belirtilen projenin 60 milyon dolar ciro sağlaması, yılda 13.5 milyon ziyaretçisi olması öngörülüyordu.
Ancak Ora İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş. ve Ora AVM için işler pek de yolunda gitmedi. Sadece bir yıl açık kaldıktan sonra mağazalar hedefledikleri satışa ulaşamayınca bir bir kira sözleşmelerini iptal etti.
2012 yılında şirket, iflas erteleme talebiyle mahkemeye gitti. Karar, 2013 yılının son aylarında çıktı ve iflas kararı verildi.
Ancak yatırımcı şirket, kararı Yargıtay'a taşıdı ve iflas kararı bozuldu. Yeniden görülen dava neticesinde Ora AVM için bir kez daha iflas kararı çıktı.
Yaklaşık 10 yıldır konu hep mahkemelerde. İflas kararları çıkıyor, sonra kaldırılıyor. Geçmiş davalar 18. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülmüştü. 2022 yılında ise dava dosyası İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne taşındı ve konkordato kararı verildi.
Mahkeme heyeti 17 Kasım 2022 tarihinde bir yıllık kesin mühlet kararı vererek şirketi mahkemenin koruması altına aldı.
Gazetecilikte fikri takip esastır. Biz de bir yılı dolmak üzere olan şirketin durumunu merak ettik.
Öğrendiğimize göre, İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi heyeti şirketin koruma süresini altı ay daha uzatmış.
Bankalara olan kredi borçları ile gündemden düşmeyen Ora İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Anonim Şirketi, bakalım son sürelerini iyi kullanıp düzlüğe çıkabilecek mi?
kaynak: Para dergisi

Belediyeden satılık imarlı parseller

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz işverenlere dolar konusunda neler söyledi?

İhracatçılar ve reel sektöre destek paketi müjdesi

Faiz kararı sonrası asgari ücrette zam tahmini

TİM Başkanı Gültepe: Merkez Bankası Başkanı'nı Ankara uçağında ikna ettik

İkinci konuta sınırlama gelebilir

Soyadı gidi 'Ballı' ihaleleri topladı

MESS'ten Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel 'Cumhuriyete Hediyem' filmi

Mehmet Kalyoncu: Akıllı şehirler enkaz altında kaldı

YORUMLAR
Yorum Yap