Moskova'da terör saldırısı: 93 kişi öldü

Dün akşam saatlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'daki Crocus City Hall konser salonuna terör saldırısı düzenlendi. Resmi makamların açıkladığı bilgilere göre 93 kişinin öldüğü, 121 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Dün akşam saatlerinde Moskova'nın ‘Crocus City Hall’ adlı konser salonuna terör saldırısı düzenlendi.

Kimliği belirsiz kişiler Krasnogorsk'taki Crocus City konser salonuna girerek ateş etmeye başladı. ‘Piknik’ grubunun konserinin olduğu salonda düzenlenen saldırı sonucunda, ilk belirlemelere göre şu anda 93 ölü ve 121 yaralının olduğu bildirildi.

Moskova Bölgesi Sağlık Bakanlığı’nın sabah yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin arasında 3 çocuğun bulunduğu aktarıldı.

Kamuflaj kıyafetleri giyen silahlı teröristlerin otomatik silahlarla binaya girerek 93 kişiyi katlettiği, onlarca kişiyi yaraladığı görüntüler dünyayı şoke etti.

Saldırganların molotof kokteyller atarak çıkardığı yangın felaketin boyutunu katlayarak binanın çatısının büyük oranda çökmesine yol açtı.

Son açıklanan sayılara göre saldırıda üçü çocuk 90'tan fazla kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da bulunduğu en az 145 kişi yaralandı. 60 kişinin ağır yaralı olduğu belirtildi.

Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenirken, saldırganların binayı kana buladıktan ve yaktıktan sonra beyaz bir arabayla olay yerinden kaçtığı haberleri Rusya'da büyük tartışma yarattı.

Rus basını, teröristlerden bazılarına ait olduğu düşünülen fotoğrafları ve beyaz aracın görüntüsünü paylaştı.

ABD ÖNCEDEN BİLİYOR MUYDU?

ABD, bu ay başında Moskova'da büyük bir saldırı düzenlenebileceğini belirterek Rusya'daki vatandaşlarına kalabalık yerlerden uzak durma çağrısı yapmıştı. 

Rusya da IŞİD'in bir sinagoga düzenleyeceği saldırırıyı engellediğini duyurmuştu. Rus yetkililer ayrıca ülkeye bağlı İnguşetya'da 6 IŞİD militanının öldürüldüğünü bildirmişti.

Rusya'da birçok kesim, ABD'nin uyarısına rağmen Rus istihbaratının terör saldırısını önleyememesini sert dille eleştirdi.

Saldırının bizzat Rus istihbarat kurumu FSB, İsrail istihbaratı Mossad ya da CIA tarafından düzenlendiği yönünde birçok komplo teorisi de sosyal medyada tartışma yarattı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson, ABD'nin Moskova'da bir terör saldırısı düzenlenebileceğine dair bilgi aldığını ve bunun üzerine uyarı yayınladığını kaydetti.

ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ, GÜVENLİK EN ÜST DÜZEYE GETİRİLDİ

Saldırı Rusya'yı yasa boğarken Moskova'daki havalimanları, tren istasyonları ve kalabalık merkezlerde güvenlik artırıldı. Ülkenin birçok yerinde etkinlikler iptal edildi.

ÖLÜ TAKLİDİ YAPARAK HAYATTA KALDI

Saldırıdan sağ kurtulmayı başaran bir kadın, ölü taklidi yaparak hayatta kaldığını anlattı.

Hastanede tedavi gören yaralı kadın, saldırganların önüne gelen herkese ve kaçmaya çalışanlara ateş ettiklerini kaydetti.

BOĞULARAK ÖLENLER VAR

Sabah saatlerinde tablonun netleşmesiyle binanın içindeki bazı kişilerin yangın sonucu boğularak öldüğü haberleri de basına yansıdı. Rus basınına göre binadaki tuvaletlerde ve küçük odalarda yaralanmamış kişilerin cansız bedenleri bulundu.

Henüz açıklama yapmayan Rusya lideri Vladimir Putin'in yaralılara acil şifalar dilediği kaydedildi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol