Mevlüt Çavuşoğlu 'lobicilik için para aldı' iddialara yanıt verdi!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyeliği sırasında bazı lobi faaliyetleri yaptığına ilişkin iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde bazı lobi faaliyetleri yaptığı iddialarına ilişkin olarak, "George Soros adlı şahsın sponsoru olduğu bir kuruluşun yayımladığı rapordaki iddiaların gerçekle uzaktan yakından hiçbir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.
Çavuşoğlu, Organize Suç ve Yolsuzlukları Bildirme Projesi (OCCRP) adlı kuruluşun, sızdırıldığı ileri sürülen e-maillere dayandırarak ortaya atılan iddialara ilişkin, "Son günlerde kamuoyunun gündemine getirilmeye çalışılan ve George Soros adlı şahsın sponsoru olduğu bir kuruluşun yayınladığı rapordaki iddiaların gerçekle uzaktan yakından hiçbir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.
CHP'den 230 bin avroluk 'lobi' iddiası açıklaması: Çavuşoğlu açıklama yapmalı
"Hamdolsun siyasi hayatım boyunca etik olmayan, hesabını veremeyeceğim hiçbir davranışta bulunmadım." ifadesini kullanan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
"Paul Manafort adını da ilk kez bu şahıs ABD'de ceza aldığında duymuştum. Her ikisi de milletvekili olan (Serhiy) Lovoçkin ve kardeşi ile ise geçmişe dayanan dostluğumuz var. Adı geçen eski Ukrayna Devlet Başkanı (Viktor) Yanukoviç döneminde Başkanlık İdaresi Başkanıydı. AKPM üyesi olduğum dönemde şimdiki AKPM üyesi Türk milletvekilleri gibi birçok üye ülkede çok sayıda seçim gözlemciliği (30 civarı) yaptım. Seçim değerlendirmeleri ise ortak raporda yer alır."
Çavuşoğlu, Ukrayna dahil Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerinin Avrupa Atlantik kurumlarıyla entegrasyonunu her zaman desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halk Bankası soyguncusuna af
Adliyede intihar eden kişi, yazar Seray Şahiner'in eşi çıktı
Kaddafi'nin 760 milyon dolarını getirmeyi vadetmiş! Burhan Kuzu'ya dolandırıcılıktan suç duyurusu!
Memduh Boydak'ın oğluna FETÖ'den beraat
Profesörün tecavüz ettiği kadın: Hala tedirginim
Öğrenciler yaptı! Atatürk'ün portresini hiç böyle görmediniz!
Temel Karamollaoğlu ile Ahmet Davutoğlu bir araya geldi
Şehit annesinin yargılandığı davada neler oldu... Pakize Akbaba'yı şehven şikayet etmişler
Şule Çet'in tırnaklarındaki DNA kime ait çıktı



YORUMLAR
Yorum Yap