İstanbul Havalimanı, THY’nin kârını yuttu
Geçen yılın üçüncü çeyreğinde 714 milyon dolar olan Türk Hava Yolları’nın (THY) net kârı, bu yıl aynı çeyrekte yüzde 8.3’lük düşüşle 655 milyon dolara (3.7 milyar TL) geriledi. Net kârda TL cinsinden düşüş yüzde 6.3 oldu.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
2018’in ilk dokuz ayında 755 milyon dolar net kâr açıklayan şirketin bu yıl aynı dönemde kârı, yüzde 40 düşüşle 452 milyon dolara geriledi. İlk 9 ayda gelirler yüzde 0.8 artarken giderler yüzde 9.2 arttı.
Dokuz aylık finansman gideri 1.3 milyar TL olan şirketin, brüt hasılatı 56.1 milyar TL, brüt kârı 46.1 milyar TL, genel yönetim giderleri 1.2 milyar TL, pazarlama ve satış giderleri 6.2 milyar TL oldu.
Ocak-eylül döneminde şirketin yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 düştü.
İş Yatırım, THY’nin kârındaki düşüşe ilişkin analizinde, “2020’nin ikinci çeyreğine kadar ümit vermeyen gelir gelişiminin ve kapasite problemleri ile İstanbul Havalimanı’na taşınma sebebiyle maliyet artışlarının devamının, THY’nin faaliyet performansını baskılamaya devam edeceğine inanıyoruz” dedi.
Dar gelirliye ev bahane, inşaata yatırım şahane
Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli de icralık
Fona devredilen ÇAYKUR, 750 Milyon TL zarar etti
EPDK'dan Fatih'te 4 kardeşin intiharı sonrası elektriklerin kesilmesiyle ilgili BEDAŞ ve CK'ya soruşturma
Sadece İspanya'da satılacak! D’S Damat x Deportivo Alaves kapsül koleksiyonu satışa çıktı
İstanbul Tower'ı 594 milyon dolara kim aldı?
Metal işçileri ünlü patronun villasının kapısına dayandı
'Ankara kulislerinde konuşulan vahim bir iddia var ki...'
Bakanlık 14 bin 300 kesildi diye açıklamıştı! Kaz Dağları'nda 347 bin ağaç kesilmiş



YORUMLAR
Yorum Yap