KURGAN radarına 578 milyar takıldı!
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yapay zeka destekli KURGAN sistemi, son iki yılda 17 bin 373 satıcı ve 77 bin 834 alıcının taraf olduğu yaklaşık 578 milyar liralık işlemi riskli buldu.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yapay zeka destekli Kuruluş Gözetimli Analiz Sistemi (KURGAN) geçen günlerde devreye alınmıştı.
Vergi Denetim Kurulu’ndan (VDK) alınan bilgilere göre, mükelleflerin bilmeden ya da hatalı şekilde sahte fatura kullanmasının önüne geçmek amacıyla geliştirilen sistem, tüm işlemleri değil, yalnızca yüksek risk taşıyanları analiz ediyor.
KURGAN’ın geçmiş veriler üzerinden yaptığı analizlere göre 2023 yılına ait 8 bin 753 satıcı ve 35 bin 901 alıcının yer aldığı yaklaşık 190 milyar liralık işlem riskli bulundu.
2024 yılı için yapılan incelemelerde ise 11 bin 530 satıcı ve 52 bin 557 alıcının dahil olduğu yaklaşık 389 milyar liralık işlem riskli olarak değerlendirildi.
Mükerrer kayıtlar çıkarıldığında ise iki yılın toplamında 17 bin 373 satıcı ve 77 bin 834 alıcının taraf olduğu yaklaşık 578 milyar liralık işlem, riskli olarak belirlendi.
Kritik 5G haftası: İhale bedeli 2.1 milyar dolar
Kapalıçarşı'da 250 milyon dolarlık kara para aklama operasyonu!
Adnan Polat'ın kayyum isyanı: Uzaya çıkmak istiyorum
Şirketin unvanı değişti, kaderi değişmedi: Ayakkabı devi iflasın eşiğinde!
English Home 35 mağazasını kapattı, 10 yıldır aktif olduğu ülkeden çıktı!
Ev sahipleri için kötü haber: Yüzde 20 stopaj geliyor
Papara için istenen ceza şok etti: 12 milyar lira yasa dışı bahis
ABD'li şirketin iflas oyunu: Binlerce kişi işsiz kaldı
Skandalda 2. perde: Devlet yetkiyi Fırat Plastik'e verdi



YORUMLAR
Yorum Yap