Düğün konvoyuna şok! Araçlar trafikten men edilecek
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yeni trafik düzenlemesine ilişkin bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, yeni kanunu Sultanbeyli'deki düğün konvoyu üzerinden anlattı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yeni trafik kanunu teklifi kapsamında düğün, asker uğurlama gibi gerekçelerle konvoy yaparak yolları kapatan sürücülere ağır yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.
Yerlikaya, bu tür ihlallerde sürücü belgelerinin 60 gün süreyle geri alınacağını, araçların ise 60 gün trafikten men edileceğini duyurdu.
ÖZELLİKLE BU YERLERDE CEZALAR İKİ KAT ARTACAK
Bakan Yerlikaya, ihlalin köprü, tünel, viyadük veya otoyol gibi stratejik bölgelerde yapılması halinde ezaların iki katına çıkacağını belirterek, “Eğer bu ihlal köprü, tünel, viyadük ve otoyollarda yapılırsa sürücü belgesini 120 gün geri alacağız, araçlarını da 120 gün trafikten men edeceğiz." ifadelerini kullandı.
SULTANBEYLİ'DEKİ OLAY ÜZERİNDEN ANLATTI
Yerlikaya kanun düzenlemesini, İstanbul Sultanbeyli’deki yolu kapatma olayı üzerinden anlattı. Bakan Yerlikaya trafiği tehlikeye atan düğün konvoyundaki 10 sürücünün yakalandığını ve haklarında ‘Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek’ suçundan adli işlem başlatıldığını açıkladı.
Bakan, sosyal medya hesabından “Bu görüntüler bize yakışmıyor” notuyla paylaştığı videoda, trafiği aksatan konvoy görüntülerine dikkat çekti.
“Bu Görüntüler Bize Yakışmıyor”
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 12, 2025
İstanbul Sultanbeyli’de çekildi bu düğün konvoyu.
Bir çiftin en mutlu günü ama trafik kuralları hiçe sayılmış. Uzun araç kuyrukları, yakılan meşaleler, gürültü…
Ambulansla hastaneye yetiştirilmeye çalışılan canlar var trafikte. Evine, işine… pic.twitter.com/q1ZXv5O8aN
Mansur Yavaş'tan soruşturma açıklaması: Hesap vermekten korkmayız
Bakan Yerlikaya son 21 gün diyerek uyardı
Sahte diploma davasında tutuklu sanık kalmadı!
Serdar Öktem cinayeti! Ölüm tehdidinin sona erdiğini sanmış
Turizmcilere yönelik operasyonda 5 tutuklama
İstanbul Altın Rafinerisi operasyonunda 20 kişi tutuklandı
Diyanet'te dikkat çeken değişim: Fotoğraftaki ayrıntıya dikkat
İstanbul Altın Rafinerisi operasyonunda 23 şüpheli adliyeye sevk edildi
'Cehennem Necati' lakaplı Necati Coşkun Arabacı tutuklandı



YORUMLAR
Yorum Yap