Konut fiyatları aylık yüzde 7.3 oranında arttı
Konut Fiyat Endeksi (KFE) temmuzda aylık bazda yüzde 7,3 arttı. Bununla birlikte yıllık artış yüzde 96'dan yüzde 95'e geriledi.
- | Son Güncelleme:
- | işte gündem

Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) (2017=100), 2023 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 7,3 oranında artarak 988,5 seviyesinde gerçekleşti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamaya göre, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 94,7 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 31,2 oranında artış gösterdi. Konut fiyatlarında yıllık artış bir önceki ay yüzde 95,9 seviyesindeydi.
İstanbul'da fiyatlar 83 arttı
İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2023 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 6,8, 8,1 ve 5,5 oranlarında artış gözlendi. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 82,7, 105,2 ve 97,1 oranlarında artış gösterdi.

Brent petrol fiyatı yükseldi; akaryakıta yeni zam kapıda

Alibaba'dan Türkiye'ye 2 milyar dolarlık yatırım planı

Cumhur İttifakı'nda 'Emekli maaşı' çatlağı: Sizin hatanızı emekliye ödetemezsiniz

2024'de başlıyor: Herkes ödemek zorunda

Temsil ve tanıtım giderlerinde rekor: Bir ayda 6 kat arttı

Ödeyene de ceza yağdı ödemeyene de: İhracatçıya 180 gün cezası

İnşaatta yeni dönem başlıyor

İstanbul'da en çok konut satılan ilçeler belli oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın madencilerle sürpriz görüşmesi

YORUMLAR
Yorum Yap