JPMorgan, faiz ve enflasyon tahminlerini artırdı
Merkez Bankası’nın (MB) sürpriz 750 baz puanlık faiz artışı sonrası ABD’nin büyük bankalarından JPMorgan, yıl sonu için politika faizi ve enflasyon tahminlerini 5’er puan artırdı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem

MB Ağustos toplantısında politika faizini 750 baz puan artışla yüzde 25 seviyesine çıkarmış; böylelikle faiz dört yılın en yüksek seviyesine yükselmişti.
JPMorgan, MB’nin ‘mega’ faiz artışının ardından faiz beklentisini yükseltti.
Kurum Ekonomisti Fatih Akçelik yıl sonuna kadar her toplantıda 250’şer baz puan faiz artırımı beklediklerini belirterek, “Yıl sonu için politika faizi tahminimizi yüzde 30’dan yüzde 35’e yükselttik” dedi.
JPMorgan ayrıca yıl sonu enflasyon beklentisini de yüzde 57’den yüzde 62’ye yükseltti. Enflasyonun gelecek yıl mayıs ayında yüzde 70 ile zirve yapacağı belirtilirken 2024 yılı beklentisiyse değişmeyerek yüzde 34’te kaldı.

Bakan Şimşek'ten talimat: KOBİ'ler için kredi garanti tutarını artırın

Ünlü ekonomist Demirtaş: Doğrudan bir daha şaşmayalım

Dolarda tepki alımları; 26 TL'yi geçti

Erdal Sağlam: bankaların TL mevduatta yüzde 40-45 faiz vermeye razı olacağı tahmin ediliyor

Faiz yüzde 19'a çıktığında Naci Ağbal'a 'operasyoncu' diyen Yeni Şafak, yüzde 25'e sessiz kaldı

Kur Korumalıda parası olana kötü haber

Kredi çekecekler dikkat! Faiz oranları değişti

Prof. Demirtaş: Türkiye ekonomi modeli denen şey bugün itibari ile bitti

KKM dolar bazında 125 milyar doları geçti

YORUMLAR
Yorum Yap