Joe Biden'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Cesaret kırıcı bir geri adım
ABD Başkanı Biden, Türkiye'nin sözleşmeden çekilmesinin 'küresel çapta kadına karşı şiddete son vermeyi amaçlayan hareket için cesaret kırıcı bir geri adım' olarak niteledi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini 'derin bir hayal kırıklığı ve cesaret kırıcı bir geri adım' olarak niteledi.
Biden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nden aniden ve temelsiz yere çekilme kararı derin bir hayal kırıklığı yaratıyor. Dünya çapında, bu sözleşmeyi ilk imzalayan ülke olarak Türkiye'deki kadın cinayetlerindeki artış da dahil, ev içi şiddet vakalarında artışa tanıklık ediyoruz. Ülkelerin, kadınlara karşı şiddete son vermeye bağlılıklarını güçlendirmeleri ve yenilemeleri gerekir, kadınları korumayı ve saldırganlardan hesap sormayı amaçlayan uluslararası sözleşmelerden çekilmeleri değil. Bu, küresel çapta kadına karşı şiddete son vermeyi amaçlayan uluslararası hareket için cesaret kırıcı bir geri adım.”
Biden, "Kadınların şiddete uğramadıkları toplumlar yaratabilmek için daha fazlasını yapmalıyız" dedi.
ABD'den ciddi yaptırım uyarısı: Türkiye S-400'den vazgeçmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AB Komisyon Başkanı Leyen video konferansla görüştü
Dünya diken üstünde: En kötüsüne hazırız
Almanya'dan, Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e liyakat nişanı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin' destek, Biden'e eleştiri
Cem Uzan'dan dikkat çeken Erdoğan açıklaması: Kendisi de biliyor
Vaka sayıları korkuttu! 1 ay boyunca tam kapanma kararı aldı
Başkanlık Trump'a yaramadı! Serveti '700 milyon dolar eridi'
Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye yaptırım ile ilgili flaş karar



YORUMLAR
Yorum Yap