İngiliz hükümetinden 'Türkiye'ye para verelim, sığınmacıları alsın' planı
Britanya'da Muhafazakar Parti hükümetinin sığınmacıları anakara sınırları dışına gönderme, para ödeyerek üçüncü ülkelere yerleştirme planı için düşünülen ülkeler arasında Türkiye'nin de olduğu belirtildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İngiliz basınına göre Avustralya'nın çok eleştirilen modelinden esinlenen İçişleri Bakanı Priti Patel, Britanya'ya yasadışı yollardan ulaşarak sığınma başvurusunda bulunanları, başvurularıyla uğraşacak denizaşırı bölgelere yerleştirme planı üzerinde çalışıyor.
Patel'in gelecek hafta açıklaması beklenen plan kapsamında gönderileceklerin başını Manş Denizi'nin tehlikeli sularını bot veya teknelerle geçenler çekiyor. Britanya'ya Fransa gibi güvenli bir ülkeden gelenlerin iddiaları 'kabul edilemez' sayılacak.
İngiliz basınına göre gönderilecekleri yerler arasında Britanya'ya bağlı Atlantik'teki Man Adası ve Cebelitarık ile Pasifik'teki Ascension ve St. Helena Adası'nın yanısıra Türkiye gibi üçüncü ülkeler de değerlendiriliyor, hatta bu konuda üçüncü ülkelerle görüşmeler yürütülüyor.
Planı hayata geçirmek için yasa değişikliği isteyen İçişleri Bakanı, böylece sığınmacıları kendi ülkelerine veya geldikleri güvenli ülkeye geri gönderilmeyi beklemek üzere Türkiye gibi üçüncü bir ülkeye göndermeyi amaçlıyor.
Türkiye bir seçenek olarak öne çıkarken, İskoçya kıyılarındaki Man Adası veya İspanya ile paylaşılamayan Cebelitarık gibi eve daha yakın olduğu seçenekler de üst düzey yetkililerce tartışılıyor.
STK'ler planı 'insanlık dışı' diye nitelerken, bir göçmenlik uzmanı planla ilgili mahkemeye davası açılması gerektiğini söyledi. The Times'a konuşan bir hukuk uzmanı ise "İnsanların üçüncü bir ülkeye gönderilmesini açıkça engelleyen bir yasa yok" dedi.
Erdoğan, yılın ilk ziyaretini hangi ülkeye yapacak?
Biden: Putin bir katil, bedelini ödeyecek
Masaj salonu manyağı! Tek tek dolaşıp kadınları katletti
AstraZeneca krizi! Avrupa durdurdu
Fransa'da yeni bir Koronavirüs varyantı tespit edildi
Kralı için 'Yas' ilan ettiğimiz Suudiler Türkiye düşmanı oldu!
AB: Aşı pasaportu, Haziran ayında kullanılabilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD Başkanı Biden'e vaatlerini yerine getirme çağısı
Yunan Bakan, Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti



YORUMLAR
Yorum Yap