Jeff Bezos’tan işçilere yılbaşı şoku! Sağlık sigortalarını kesiyor
Dünyanın en zengin şahsı Jeff Bezos’a ait süpermarket zinciri Whole Foods, 2020’nin başlangıcıyla yaklaşık 2 bin yarı zamanlı çalışanın sağlık sigortalarını keseceğini açıkladı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
ABD’de faaliyet gösteren süpermarket zinciri Whole Foods, Ocak ayından itibaren yarı zamanlı çalışanlarının sağlık sigortalarını keseceğini duyurdu. Whole Foods, dünyanın en zengin patronu Jeff Bezos’un sahibi olduğu Amazon’un alt firması.
"Şoktayım," diyerek, 15 yıl boyunca burada çalıştığını ve bu yüzden işimi sürdürdüğüm için, burada 15 yıl çalıştığını söyleyerek ekibe rüşvet vermekten kaçınmak için anonimlik isteyen bir çalışan olduğunu söyledi.
Dünyanın en zengin adamı Bezos binlerce kişiyi kovuyor
Bu karar şirkette çalışan 95 bin işçinin yaklaşık 2 binini etkileyecek. Yarı zamanlı çalışanlar haftada 20 saat civarında çalışıyor.
Whole Foods sözcüsü Business Insider'a verdiği demeçte, "Alternatif sağlık hizmetleri kapsamı seçeneklerini bulmaya bakıyoruz. Veya haftada 30 saatte tam zamanlı kapsamında çalışacaklar için, uygun sağlık durumlarını araştırmak için kaynaklar sağlıyoruz" dedi.
Firmanın sahibi Jeff Bezos’un net varlığı 150 milyar doları aşıyor. Bununla birlikte, kötüleşen çalışma koşulları Bezos’a ait şirketler için yeni değil.
5 milyon dolarlık altın klozeti saraydan çaldılar
Putin ve Ruhani 'üçlü zirve' için Ankara’ya geliyor
Trump, Sisi için 'Nerede benim favori diktatörüm' dedi
Suudi kralın kızına hapis cezası
Rusya’dan dikkat çeken dolar hamlesi! Resmen bırakıyor
Google, Fransa'ya 1 milyar euroya yakın vergi cezası ödeyecek
24 büyükelçinin ataması yapıldı
Trump, Çin'e 250 milyar dolarlık ek gümrük vergisi kararını erteledi
Amerika Türkiyedeki bazı şirketlere yaptırım kararı aldı



YORUMLAR
Yorum Yap