Türkiye'deki milyonerler 83 milyarlık döviz aldı
Türkiye'deki 'milyoner'ler yılın ilk 7 ayında 83.4 milyar liralık döviz aldı. Döviz hesaplarındaki miktar, temmuz sonu itibarıyla 2018 sonuna göre 83.4 milyar lira artarak 636 milyar liraya dayandı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Türkiye'deki milyonerlerin döviz hesaplarındaki karşılık ocak-temmuz döneminde 83.4 milyar lira artarken, TL mevduatlarındaki yükselişin 2.5 milyar lira ile sınırlı kalmasında gerçek kişilerin hesabındaki 17.4 milyar liralık erime etkili oldu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenen bilgilere göre, bu yılın temmuz sonu itibarıyla Türkiye’de hesabında 1 milyon lira ve üzeri bakiye olan 180 bin 48 kişi bulunuyor. Bu mudilerin bankalardaki toplam mevduatı ise TL bazında 1 trilyon 112 milyar 20 milyon lira düzeyinde hesaplanıyor.
Milyoner mudilerin bankalardaki mevduatının dağılımına bakıldığında, bunun 468 milyar 215 milyon lirasını yerel para cinsinden mevduat, 635 milyar 909 milyon lirasını döviz tevdiat hesabı, 7 milyar 896 milyon lirasını da kıymetli maden depo hesapları oluşturuyor.
Geçen yılın sonunda ise milyonerlerin, hesabında 5 milyar 819 milyon liralık altın, 552 milyar 519 milyon liralık döviz ve 465 milyar 687 milyon liralık TL cinsinden para tuttuğu görüldü.
Böylece milyonerler, geçen 7 aylık süreçte hesaplarına, yaklaşık 2.1 milyar liralık altın, 83.4 milyar liralık döviz, 2.5 milyar liralık da TL cinsinden para ekledi.
Faiz düşürken dolar neden düşüyor?
Faizsiz bankacılık danışma komitesi kuruluyor
Değeri 5.5 Milyar: Tarihin en büyük Bitcoin transferi yapıldı: Nedeni bilinmiyor
Bankaların kredi iştahı kesildi
İş Bankası konut kredisi faiz oranlarını indirdi
Albayrak: Türkiye'nin güçlü mali tabloları güven veriyor
Eximbank kredi faizlerinde 2 puan indirime gitti
Temmuz ayında cari denge 1 milyar 158 milyon dolar fazla verdi
Banka mevduatları geriledi, vatandaşların dolar birikimleri arttı



YORUMLAR
Yorum Yap