İstanbul için kritik uyarı

Kasımın gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları hızla düşmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise kritik uyarıyı yaptı. 5 il için sağanak ve fırtına uyarısı veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hortum, sel ve su baskınlarına karşı uyardı. İşte illerimizde beklenen hava durumu...

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Marmara ve Ege Bölgeleri için sağanak ve fırtına uyarısı yaptı.

İzmir, Aydın, Muğla, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri ile İzmir'in kuzeyi, Muğla'nın kıyı kesimleri, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın'da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini vurguladı.

İSTANBUL İÇİN UYARI: 13.00'DAN İTİBAREN BAŞLAYACAK!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, "11 Kasım Cumartesi günü öğleden sonra Kırklareli ve Tekirdağ'da akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel oldu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.Yağışın başlangıç saati olarak 11.11.2023 13.00, bitiş vaktinin de 11.11.2023 23.50 olarak tahmin edildiği vurgulandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ DE UYARDI!

İstanbul Valiliği de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına değindi. Sosyal medyadan yapılan duyuruda "Bugün güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, bölgemizde yer yer 90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor" bilgisine yer verildi. Dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, iç ve kuzey kesimlerde artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği vurgulandı.

Fırtına uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat, Marmara'da yer yer 90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" açıklamasını yaptı.

BUDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ!

Olumsuz hava koşulları ve fırtına beklentisi nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce işletilen Bursa Deniz Otobüsü (BUDO) seferlerinden bazılarının iptal edildiği açıklandı.

BUDO'nun internet sitesinde iptal edilen deniz otobüsü seferleri şöyle sıralandı: saat 08.00'deki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya), 09.30 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 09.30 Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas), 10.00 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ile 10.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol