Hunca, konkordato sürecini tamamladı

Türkiye’nin kozmetik devlerinden Hunca 2021 yılı ağustos ayında konkordatoya gitmişti. Bir dönem Galatasaray Kulübü başkanlığına da aday olan Tunçer Hunca, Hunca Kozmetik dahil üç şirket için konkordato talep etmişti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, o dönem Hunca Kozmetik A.Ş. ile grup şirketleri Hunca Ambalaj AŞ ve Hunca Life Kozmetik Pazarlama A.Ş. ve şirket hissedarları Tunçer Hunca, Zeynep Hunca ve Esra Yıldızoğlu için üç aylık geçici mühlet kararı vererek koruma altına almıştı. Hunca Kozmetik’in konkordato süreci 2021 yılından bu yana devam ediyor. Konkordato komiserlerinin denetiminde süreç devam ediyor. Mahkeme önce üç aylık geçici mühlet kararı, ardından da 2022 yılında bir yıl kesin mühlet kararı vermişti. Süreç sonunda ise altı ay ve üç aylık ek süreler verilmişti.

Gazetecilikte fikri takip esastır. Hunca’nın bütün süreçlerini yorumsuz vermeye çalıştık. En son olarak da 2023 sonunda, Hunca’nın son durumunu aktarmıştık. Bu haberimizde son duruşmanın Ocak ayı sonunda yapılacağını belirtmiştik. Karar duruşması, 25 Ocak 2024 tarihinde yapıldı ve konkordato süreci başarı ile sonuçlandırıldı. Mahkeme, Hunca’nın konkordato tasdik talebini kabul etmiş.

İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Hunca Ambalaj Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin konkordatoya tâbi borçlarının; 25.02.2024 tarihinden itibaren başlamak üzere borcun yüzde 40'lık kısmını 24 ay eşit taksit halinde, kalan yüzde 60'lık kısmını 24 ay eşit taksit halinde olmak üzere aylık taksitler halinde toplam 48 ay içinde ödenmesine hükmetti. Bu karar sonrası konkordato komiserlerinin görevleri de sonlandırıldı.

Şirket artık kendi ayakları üzerinde yoluna devam edecek ama kayyım denetimi borçlar ödeninceye kadar sürecek. Mahkeme kararı, Hunca Life Kozmetik Pazarlama Dağıtım Ticaret Anonim Şirketi, Hunca Kozmetik Sanayii Anonim Şirketi, Tunçer Hunca ve Zeynep Hunca için de geçerli olacak. Yani konkordato süreci, Tunçer Hunca ve şirketleri için sonlanmış oldu.

Ünlü kozmetik markasının temeli, 1957’de Adnan Hunca tarafından atıldı. Adnan Hunca’nın 2017’de vefatı sonrası grup, ikinci kuşaktan isimlerin yönetimi altında.

Hunca, Türkiye’de ilk kez erkek parfümü ve saç kremi üretimini yapması ile biliniyor.

Bundan 20 yıl kadar önce Çerkezköy’de kurduğu fabrika ise Balkanlar ve Ortadoğu’nun en büyük kişisel bakım ürünleri fabrikasıydı. Hunca ürünleri 140’a yakın ülkeye ihraç ediliyor.

Kaynak: Para Dergisi

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol