Hastane otopark ücretleri beş yıldızlı otellerle yarışıyor

İstanbul’da en pahalı otoparklar özel hastanelerde desek abartmış olmayız. Neredeyse 5 yıldızlı otellerin otoparkları ile yarışıyorlar.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Malum büyükşehirlerin en büyük sorunlarının başında otoparklar geliyor. Araçları park edecek yer bulmak, şehir merkezlerinde neredeyse imkansızdır. Otopark konusunda hem özel sektör hem de belediyelerin otoparkları bulunuyor.

Cadde üzerleri belediyelerin kontrolünde. Katlı ve açık otopark yatırımları da bulunuyor. Bu alanda yatırım fırsatı gören iş insanları da otopark işletmeciliği yaptığını, bu alanda ciddi yatırımlara girdiklerini biliyoruz. Otopark ücretleri; cadde, katlı, açık ve şehir merkezine yakınlık ve uzaklığa göre saati 25 lira ile 100 lira arasında değişiyor. AVM’lerdeki otoparklarda ise uygulamalar farklılık gösteriyor. Bazıları tamamen ücretsiz, bazıları ilk üç saat ücretsiz, sinema izleyicileri için dört saat ücretsiz hizmet veriyor. Dört saatin sonrasında ise 30-40 liradan başlıyor. Hastanelerde ise durum bambaşka boyutta. Bir kere devlet hastaneleri dahil, ücretsiz bir otopark yok.

Bir kısmını hastane yönetimi, bir kısmını ise belediyeler işletiyor. Özel hastanelerde ise durum hepsinden daha vahim durumda. İstanbul’da en pahalı otoparklar özel hastanelerde desek abartmış olmayız. Neredeyse 5 yıldızlı otellerin otoparkları ile yarışıyorlar. İstanbul’daki markalı hastane zincirlerinin hemen hemen hepsinde otopark ücretli. Fiyatlar da 50 liradan başlayıp 120 liraya kadar çıkıyor. İnsanlar eğlence için gittikleri AVM’lerde bile bu ücretleri ödemiyor. Hastanelerdeki bu otopark ücretlerinin bir denetime tâbi tutulması şart. İnsanlar hastaneye eğlenmeye gelmiyor. Zaten bir dünya ücret ödüyor. En azından ilk iki saat AVM’lerde olduğu gibi ücretsiz olmalı.

Hastaneler içinde de en yüksek otopark ve vale ücretinin Koç Üniversitesi Hastanesi’nde olduğunu belirtelim. Koç Üniversitesi Hastanesi’nin aciline gireceksiniz; daha girişte bir otopark ücreti ödüyorsunuz. Yer bulmak çok güç. Mecbur valeye veriyorsunuz. Bir ücret de valeye ödüyorsunuz. Toplam ücretiniz 120 lirayı buluyor. Bu ücretle Koç Üniversitesi Hastanesi İstanbul’daki beş yıldızlı otellerle yarışıyor desek abartmış olmayız…

Kaynak: Para dergisi

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol