Galatasaray başkan adayına 'Çantalı hırsız' cezası

Galatasaray’ın son seçiminde yönetime aday isimler arasında da yer alan iş insanı Mehmet Emre Mısırlı (50) hakkında, avukata hakaret ettiği gerekçesi ile dava açıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Duruşma salonu önünde, avukata “Çantalı hırsız” diyerek üzerine yürüyen Mısırlı’ya 7 bin 80 TL adli para cezası verildi. Mısırlı ise savunmasında “Hırsız demedim. Avukat parçası dedim” diye savunma yaptı.

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre olay geçen 22 Kasım günü yaşandı. Anılan gün, turizm yatırımları bulunan iş insanı Mehmet Emre Mısırlı’nın şikâyeti üzerine, D.K. isimli kadına karşı açılan ‘hırsızlık’ davası görülüyordu. Davada D.K.’nin (42) avukatlığını üstlenen isimler arasında Avukat Mehmet Benan Ülgen (48) de yer aldı.

İLK ÖNCE SANIK İLE TARTIŞTI

Duruşma sonrası taraflar arasında gerginlik baş gösterdi. Mısırlı, D. K.’ye yönelik “Bu avukat parçalarını yanına almışsın. Yalan söylemeye devam ediyorsun” dedi. Bu esnada, araya avukat Ülgen girdi. Ülgen, Mısırlı’ya “Müvekkilimle böyle konuşamazsınız. Bana da ‘avukat parçası diyemezsiniz” diye konuştu.

AVUKATA ‘ÇANTALI HIRSIZ’

Bu ifade sonrası Mısırlı daha da öfkelendi. Mısırlı bu kez, Av. Ülgen’e yönelik “Avukat parçası… Çantalı hırsızsın. İnsan değilsin” dedi. Gerginliğin büyümesi üzerine devreye adliye güvenlik görevlileri girdi. Av. Ülgen, Mısırlı hakkında şikâyette bulundu. Yürütülen soruşturma sonrası Mısırlı hakkında ‘Hakaret’ suçlaması ile dava açıldı.

‘AVUKAT PARÇASI’ DEDİM

7 Eylül’de görülen davanın ilk duruşmasında savunmasını yapan Mısırlı “Bir hırsızlık suçu nedeni ile beklemekteydim. Hırsızlık suçunun sanığı D.K.’ydi. Sanık ve müşteki savunma yaparken hırsızlık suçunun ilk eylemini kabul ettiler. Ancak diğerlerini kabul etmeyince yanındaki D.K.’ye hitaben konuştum. İddianamede bahsi geçen şeyleri söylemedim. Benim sözlerim sanığa (D.K.’ye) yöneliktir. Avukata ‘hırsızsın’ demedim. Ancak ‘avukat parçası’ dedim” diye konuştu.

TANIKLAR: AVUKATA ‘HIRSIZ’ DEDİ

Dosya kapsamında dinlenen 3 tanık ise Mısırlı’nın, Ülgen’e yönelik ‘Çantalı hırsız” dediğini ifade etti. Tanık Çağlayan Tek “Her iki tarafı da tanımam. Huzurdaki sanık, bir kadını göstererek, avukatları göstererek ‘Bu avukat müsveddelerini yanına almışsın’ dedi. Devamında da ‘Sen çantalı hırsızsın’ dedi ve avukat olan müştekinin üzerine yürüdü” dedi. Tanık Anıl Uluç ise, “Huzurda bulunan sanık, müşteki avukata yönelik ‘Avukat parçası. Çantalı hırsız. İnsan değilsin’ dedi” şeklinde ifade verdi. Tanık olarak dinlenen Av. Ergün Ölçücü ise “Sanık sinirli bir şekilde konuşuyordu. Müşteki avukata da ‘Hırsızsınız siz’ diyerek hepimizi kastetti” şeklinde ifade verdi.

5 YIL BOYUNCA DENETİME TABİ

Yapılan yargılama sonrası mahkeme kararını verdi. Mahkeme, Mısırlı’ya, ‘Kamu görevlisine, görevinden dolayı hakaret’ suçundan 354 gün adli para cezası verildi. Verilen ceza 7 bin 80 TL olarak hesaplandı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını ise geri bıraktı. Bir başka ifade ile Mısırlı, 5 yıllık süre içinde başka bir suç işlemezse, verilen adli para cezası da ortadan kalkacak.

Verilen cezanın eksik olduğunu ve kararın hatalı olduğunu öne süren Mehmet Benan Ülgen'in avukatı Şilan Gökçe Aydın, itiraz yoluna başvuracaklarını söyledi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol