Fatih Terim vurgununda ilginç gelişme: Banka yöneticisi galerici çıktı!

Bankacı Seçil Erzan’a 2,2 milyon dolarını kaptıran iş insanı ve ailesi ilginç bir oyunun kurbanı oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Erzan, paralarını isteyen aileyi “Sizi üst yönetimle görüştüreceğim” dedi. Erzan, 3 kişi ile yaptığı konuşmayı aileye dinletti. Bu kişilerin hiçbirinin banka ile ilgisinin olmadığı ortaya çıktı. Üstelik 3 kişiden biri olan Ali Yörük’ün 2,2 milyon doları teslim alan galerici olduğu belirlendi.

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre ‘Fatih Terim Fonu’ adı ve yüksek kazanç vaadi ile kurulan sisteme çok sayıda kişi para yatırdı. 

Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Volkan Bahçekapılı ve Buse Terim’in yanı sıra dermatolog Evrim Pınar Güzel ile iş insanı Bülent Ç. sisteme para yatıran kişilerden birkaçı.

Bir tür saadet zinciri yöntemi ile işletilen sistem sayesinde toplanan para 50 milyon dolar seviyesinde.

20 yıldır bankacı olarak çalışan Seçil Erzan 11 Nisan'da tutuklandı.

İş adamının evine gitti ‘yatırıma’ ikna etti

Yarım asrı deviren bir otomotiv yan sanayi firmasının sahibi Bülent Ç. geçen şubat ayında, Denizbank şube müdürü Seçil Erzan’ın (46), yüksek kazanç tablosu eşliğinde anlattığı ‘fona’ 2 milyon 118 bin dolar yatırmaya ikna edildi.

Erzan bu görüşmede, söz konusu paranın hesaba havale edilemeyeceğini, elden alınacak paranın doğrudan bankanın genel müdürlük binasına götürülerek orada saklanacağını söyledi.

Erzan’ın, Ç.’nin ailesinin Sarıyer’deki evine giderek yaptığı ‘ikna görüşmesi’ sonrası Ç.’nin eşi ve oğlu hesaplarındaki dolar mevduatını çekerek bir çantaya koydu.

Dolar dolu çantayı verdiler

Erzan, bu kişilere “Bankanın çalıştığı para taşıma firması gelecek” diyerek bu kişilerin olası bir tereddüt yaşamalarının önüne geçti.

Belirlenen gün ve saate Ç.’nin eşi ve oğlu ilgi bankanın Florya şubesinin yanındaki restoranın önünde beklemeye başladı.

Kısa süre sonra bu kişilerin yanına araç geldi ve dolar dolu çanta araçla gelen kişilerden birine teslim edildi.

25 günde 570 bin dolarlık kazanç


2.2 milyon doları aldı bu kağıdı verdi

Erzan, Ç. ailesi ile paylaştığı kazanç tablosunda “13 Şubat 2023 itibari ile verdiğiniz 2 milyon 195 bin dolar, 10 Mart 2023 günü 2 milyon 765 bin 700 dolar olacak” dedi.

Bu bilgi notu, el yazısı ile bir kâğıt parçasına da yazıldı. Erzan kâğıdın altına da kaşesini basıp imzalamayı ihmal etmedi.

Bir aydan kısa bir sürede, ana paralarının üstüne 570 bin dolar daha koymayı bekleyen Ç. Ailesi, vadenin dolacağı tarihi beklemeye koyuldu.

Erzan, Bülent Ç.'ye bir kod vererek, yatırıma ilişkin süreci bu kod üzerinden takip edebileceklerini belirtti.

Süre kazanmak için rakamı yükseltti

Ancak vade günü geçmesine karşın aile parasını alamadı. Bülent Ç.’nin yazılı belge talebi ısrarı üzerine Erzan bu kez, bu kişinin hesabına 31 Mart 2023’te 3 milyon dolar havale edileceğine dair taahhüdü, defter kağıdına el yazısı ile yazdı ve imzaladı.

Ç. bu ‘belgeyi’ almasına rağmen içindeki şüphe ortadan kalkmadı. Erzan, Ç.’ye yeni bir teklifte bulundu. Erzan “Bu paranızı çekmeyin. Fonlarda değerlendirmeye devam edelim. 5 milyon dolar olarak size ödeyelim” dedi.

Üç ‘üst düzey yönetici’ ile görüştürdü

Bu ‘cazip teklif’ Bülent Ç.'nin endişesini arttırdı. Yolunda gitmeyen şeylerin olduğunu hisseden Ç., paranın ödenmesi için Erzan’ı sıkıştırmaya başladı.

Erzan bu kez, üzerindeki baskıyı azaltmak için, “Sizi bankanın üst yönetimi ile görüştüreceğim” dedi. Erzan “Ali Bey, Fatin Bey ve Kenan Bey, bu konu ile ilgili banka yetkilileri” diyerek bu kişileri telefonla görüştürmeye başladı.

Yapılan her görüşmede telefonun hoparlörünü açan Erzan, ailenin şüphesini gidermeye çalıştı. Bu kişiler telefonda, “Hiçbir endişeniz olmasın. Paranız bankanın güvencesinde” dedi. Aile de bu konuşmaları kaydetti.

100 milyonu lirayı pastanede teslim sözü

Erzan, bu görüşmeden sonra aileye en son, 7 Nisan saat 14.00’te ödemeyi yapacağını söyledi. Şubat ayı başında aldığı 2,2 milyon doları 7 Nisan’da 5 milyon dolar, (bugünkü kurla 100 milyon liraya yakın) ödeyeceğini söyleyen Erzan, paranın teslimatı için de Levent’teki ünlü bir pastaneyi adres gösterdi.

Anılan gün ve saate kararlaştırılan pastaneye giden Bülent Ç.’nin eşi, Erzan’ı beklemeye başladı. Ancak Erzan gelmedi. Gelmediği gibi cep telefonunu da kapattı. Ç.’nin eşi durumla ilgili banka genel müdürlüğünü arayıp bilgi verse de artık iş işten geçmişti.


Bankanın üst yöneticisi diye tanıtılan kişi araba satışı yapan Ali Yörük çıktı.

Erzan’ın, bankanın üç üst düzey yöneticisi diye tanıttığı kişilerin de kim oldukları ise, vurgunun ortaya çıkması ile belirlendi. Bu kişilerden birinin Ali Yörük olduğu anlaşıldı.

Yörük, Bülent Ç.’nin eşi ve oğlundan parayı elden teslim alan kişiydi. Yörük ile birlikte kardeşi Atilla Yörük ile Seçil Erzan’ın kuzeni Nazlı Can geçen hafta tutuklandı.

Bu arada, Ali Yörük, Erzan’ın daha önce bankacı olarak çalıştığı Çorlu’da bulunan bir otomotiv bayinin satış müdürü olarak görev yapıyordu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Nur

Bu ellerindeki para nelerine yetmedi de daha da istiyorlar. Ah vah boşuna. Helal 4 haram 5 ten büyüktür!

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol