Dünyaca ünlü kriz kahini Roubini uyardı: Türkiye tam teşekküllü finansal kriz yaşayacak
Kriz kahini ABD'li ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması durumunda Türkiye'nin tam teşekküllü bir finansal kriz yaşayacağı uyarısında bulundu.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
2008 finansal krizini tahmin ettiği için ‘kriz kahini’ olarak anılan ve ‘Doktor Kıyamet’ olarak bilinen ABD’li ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir uyarıda bulundu.
“ERDOĞAN KAZANIRSA FİNANSAL KRİZ OLUR”
Roubini, Twitter hesabından bugün yaptığı paylaşımda “Erdoğan cumhurbaşkanlığını kazanırsa Türkiye tam teşekküllü bir kur krizi ve finansal krizi yaşayacak” uyarısında bulundu.
Merkez Bankası’nın (TCMB) net rezervinin eksi 60 milyar dolar seviyesinde olduğuna ve cari işlemler açığının arttığına ve enflasyonun kontrolden çıktığına işaret eden ABD’li profesör, “Sermaye kontrolü bu tren kazasını ancak geciktirebilir” dedi.

Türkiye'nin CDS'i 7 ayın zirvesine çıktı
Kur Korumalı Mevduat hesabında çılgın faiz artışı başlıyor
Borsaya Ekrem İmamoğlu desteği
Merkez Bankası'ndan büyük dolar çıkışı!
Borsadaki düşüş: Bazı hisseler 'tavan' yaparak ayrıştı
AB'den kripto varlıklara vergilendirme
Piyasada artık 3 farklı kur var...
Yabancılar kolları sıvadı: Erdoğan'ın zaferinden nasıl para kazanılır?
Mehmet Akdere'den ünlü aracı kuruma 7.5 milyarlık tazminat davası



YORUMLAR
Yorum Yap