Devlet Başkanı söz verdi: 40 dolara akıllı telefon üreteceğiz
Kenya Devlet Başkanı William Ruto, ülkesinin gelecek yıl yaklaşık 40 dolara akıllı telefon üretmeye başlayacağını söyledi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Kenya Devlet Başkanı William Ruto, başkent Nairobi’de Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği toplantıda, Kenya’nın Afrika’nın en ucuz akıllı telefonlarının üretileceği yer olacağı sözünü verdi.
Telekomünikasyon şirketleriyle görüşmeleri sürdürdüklerini belirten Ruto, ihtiyaç duyulan her özelliğe sahip olacak akıllı telefonları 5 bin Kenya şilininden (yaklaşık 40 dolar) daha az bir maliyetle üreteceklerini iddia etti. Ruto, “Söz veriyorum, Kenya, gelecek 8 ila 12 ayda Afrika’nın en ucuz akıllı telefonunu üretecek” ifadesini kullandı.
Başkan Ruto ayrıca yakın gelecekte hükümet hizmetlerinin yüzde 90’ını dijital platformlara aktarmayı planladıklarını söyledi.
Afrika’da daha önce Ruanda ve Güney Afrika’da da yerli akıllı telefonlar üretilmiş ancak Güney Afrika’daki üretimi yapan şirket, bu yıl fabrikasını satışa çıkarmıştı.
İngiltere, 20,5 milyar dolarlık Rus varlığını dondurdu
ABD medyasında seçim sonuçları yorumu: Cumhuriyetçiler ve Trump için 'kötü'
Mehmet Öz ABD'deki Senato seçimlerinde yenilgisini kabul etti
Biden 80 yaşında da yarışacak: Başkanlığa niyetim var
ABD'de 2.04 Milyar dolarlık rekor ikramiye bir kişiye çıktı
2 milyar dolarlık loto çekilişinde skandal!
İspanya'da bir köy 260 bin euro'ya satışa çıkarıldı
Elon Musk şimdi de seçimlere müdahale ediyor
Çin'de ihracat pandemiden bu yana ilk kez düştü!



YORUMLAR
Yorum Yap