Depreme karşı güvenli diye taşınılan okulun güvensiz olduğu iddia edildi

İstanbul Valiliği geçtiğimiz günlerde depreme karşı güvenli olmadığı gerekçesiyle 93 okulun tahliye edilmesini kararlaştırdı. Söz konusu okullarda eğitim-öğretim gören öğrenciler de farklı okullara taşındı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem
Player yükleniyor...

6 Şubat’ta  Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde etkileri hissedilen deprem felaketi ülkeyi yasa boğdu. Felaketin ardından tüm şehirlerde depreme karşı binaların güvenilirliği araştırılmaya başladı. Bu çerçevede deprem kuşağında yer alan İstanbul’da da okullar için harekete geçildi.

İlk etapta İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada 93 okul için tahliye kararı alındı. Deprem yönetmeliğine göre 93 riskli okulun 76'sının yıkılıp yeniden yapılacağı, kalan 17 okulda ise güçlendirme işleminin gerçekleştirileceği açıklandı.

Yıkım kararı alınan okullar ise İstanbul’daki başka okullara taşındı. Bu çerçevede birçok okul ikili öğretime yani ‘sabahçı-öğlenci’ sistemine geçti. Depreme karşı alınan tedbirler kapsamında bu işlemin yapılması kamuoyu tarafından olumlu karşılansa da, yeni taşınılan okulların depreme karşı dayanıklı olup olmadığı tartışma konusu oldu.

KOLONLARDA ÇATLAK VAR

İstanbul Valiliği tarafından alınan kararla birlikte yıkım kararı verilen okullar arasında yer alan Beykoz Çavuşbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beykoz Göksu mahallesinde bulunan Şehit Murat Akdemir Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne taşındı.

Ancak taşınılan okulun depreme karşı geçmişte güçlendirme yapılmasına rağmen, bulunduğu konum ve eski olması nedeniyle depreme dayanıklı olmadığı iddia edildi. Okulda bulunan öğrenciler ve öğretmenler okulun fotoğraflarını çekerek korkularını dile getirdi. Çekilen fotoğraflarda bazı kolonlarda çatlaklar olduğu görüldü.   

 

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol