Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden nasıl aday olabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasal olarak "Bu benim son seçimim" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis'in erken seçim kararı alması durumunda Erdoğan için tekrar adaylık yolu açılabileceğini söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 31 Mart'taki yerel seçimleri işaret ederek "Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim, çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak" demişti. 

Erdoğan'ın 'son seçimim' açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Son seçimim” açıklaması hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa’nın bir kuralını hatırlattığını söyleyen Bakan Tunç, “Eğer TBMM, cumhurbaşkanlığının ikinci döneminde seçimleri yenileme kararı alırsa o durumda üçüncü dönem için adaylık yolu açılır.” dedi. Bakan Tunç, “O günlere çok zaman var.” dedi.

"O GÖRÜNTÜLERE SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Bakan Tunç, ayrıca "CHP'deki para sayma görüntüleri için soruşturma başlatıldı, ifadeler alınıyor. Savcılık paranın kaynağını soracaktır. Kara para olup olmadığı ortaya çıkar" ifadelerini de kullandı.

EYLEM TOK VE OĞLU İÇİN ABD'YE İADE TALEBİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan oğlu ile yurt dışına kaçan yazar Eylem Tok ile ilgili de ABD Adalet Bakanlığı'ndan iade talebi istediklerini söyledi. Tunç, "ABD'den cevap geldi, istenen belgeleri tamamladık" dedi.

Tunç, dosya kapsamında dün 2 gözaltı gerçekleştiğini açıkladı.

Bakan Tunç'tan Eylem Tok ve Oğlu Hakkında Açıklama!

NE OLMUŞTU?

1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı.

Kaza sonucu yaralanan Oğuz Murat Acı, İ.G, T.A, S.K. ve H.T. hastaneye kaldırılmıştı. Yaralılardan Oğuz Murat Acı, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiş, T.A'nın ise hayati tehlikesinin bulunduğu bildirilmişti.

Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin olay yerine gelen annesi yazar Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'na gittikleri, 04.30 sıralarında da Mısır'a uçtukları tespit edilmişti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mısır'a çıkış yaptıkları tespit edilen anne Eylem Tok hakkında “suçluyu kayırma" suçundan ve oğlu T.C. hakkında "bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan aynı gün 2 Mart 2024 tarihinde yakalama kararı çıkarmıştı.

Eylem Tok ve oğlunun Mısır'dan sonra ABD'ye kaçtığı belirlenmişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol