Türkiye'yi sarsan kazada 10. çocuk kim? Demirören'den açıklama

Eyüpsultan'da 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un 1 kişinin ölümüne, 4 kişinin de ağır yaralanmasına neden olduğu kazayla ilgili skandal bir iddia ortaya atıldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

İddiaya göre; Cihantimur'un 10 arkadaşından 8'inin ifadesi alındı. Ancak ifadesi alınmayan 2 çocuk bulunuyor. Birinin ünlü iş adamı Yıldırım Demirören'in oğlu olduğu öne sürülünce Demirören Grubundan açıklama geldi.

Türkiye'nin gündemine oturan kazayla ilgili skandal bir gelişme yaşandı. 1 Mart Cuma günü İstanbul Eyüpsultan'da arızalanan ATV motorunu kontrol eden gruba çarpan, Oğuz Murat Acı'nın ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından ABD'ye kaçırılmıştı.

Timur Cihantimur hakkında 'bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek’ suçundan; şüpheli Eylem Tok hakkında ise ‘suçluyu kayırma’ suçundan yakalama kararı çıkartılan kazayla ilgili skandal bir iddia ortaya atıldı.

Kazada Timur Cihantimur'un 10 arkadaşından 8'inin ifadesi alındı. Ancak Acı ailesinin avukatı kazada ismini bilmedikleri ve tespit edilecek 10. kişi olduğunu söyledi.

YILDIRIM DEMİRÖREN'İN OĞLU MU?

Çekirge isimli sosyal medya hesabı ifadesi alınmayan 10. kişinin Yıldırım Demirören'in oğlu olduğunu ileri sürdü.

Hesaptan yapılan paylaşımda "O gizemli çocuk, Yıldırım Demirören'in 17 yaşındaki oğlu ve kayıtlara girmedi. Aksini iddia ediyorsanız, HTS ve MOBESE kayıtlarını açıklayın.!! Bu düzen böyle devam etmeyecek efendiler!" denildi.

"ARAÇLARDA 10 KİŞİ VAR, 10. KİŞİNİN İFADESİ ALINMADI"

Gazeteci Emrullah Erdinç, Halk TV'de yayınlanan Buket Güler İle Haber Masası'na konuk oldu. İfadesi kazanın ardından şüphelilerin verdiği ifadeye göre araçta 10 kişi olduklarını belirtti.

Ancak Erdinç, 8 kişinin ifadesinin alındığını, 1 kişinin (Timur Cihantimur) firari olduğunu, 10. kişinin de ifadesinin alınmadığını söyledi.

Erdinç'in aktardıkları şöyle:

"Kazaya karışan çocukların ismine bakıldığın 2008 doğumlu A.A, bahsedilen ailelerinin ailesinin oğlu. Ancak Demirören'in çocuğu diyebileceğimiz dosyanın hiçbir yerinde bir isim söz konusu değil.

Acı ailesinin avukatı da cuma günü başvuruda bulundu. Şöyle ifade var: 'İfadeleri alınırken şüpheliler öndeki araçta 4 kişi olduğunu arkadaki araçta 6 kişi olduklarını söylemelerine rağmen 8 kişinin ifadesi alındı 1 kişi firar etmiştir ancak 10. kişi hakkında bir bilgi yoktur, o kişinin de tespit ve soruşturmaya dahile dilmesi gerekmektedir diyerek bir başvuruda bulunuyorlar. O çocuğun bir medya patronunun oğlu olduğu iddia ediliyor."

Bülent Cihantimur-Eylem Tok

DEMİRÖREN GRUBUNDAN AÇIKLAMA!

Kazayla ilgili iddialar üzerine Demirören Grubu’ndan ulaştığımız üst düzey bir kaynak Halk TV’ye şu açıklamayı yaptı:

Cemal Demirören yurtdışında okuyor. 2-3 aydır da Türkiye’ye gelmiş değil. Kazayı yapıp firar eden gençle tek ortak yanları, ortaokulda aynı okulda okumuş olmaları.

Bunun dışında herhangi bir ilişkileri ve bağı yok. Kendisi eğitim için yurtdışında. İki çocuk sadece ortaokul yıllarında birbiri ile arkadaş. Zaten HTS kayıtları her şeyi ortaya koyacaktır.

ABD İADE EDECEK Mİ?

Emrullah Erdinç, ABD'nin Eylem Tok'u ve Timur Cihantimur iadesiyle ilgili konuştu. Erdinç, "Anne Eylem Tok'un ABD vatandaşlığı yok. kırmızı bülten çıkartırsak anneyi ABD iade etmek zorunda ancak T.C. ABD vatandaşı olduğu için iade etmez. Kendi vatandaşını iade edemez" dedi.

Erdinç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki olasılık devreye girer. Bunu isteyebiliyoruz ve ABD yapıyor. Eğer ABD kanunlarına göre
Türkiye'de işlenen suç ABD'de de suçsa istersen ben burada yargılıyım isterseniz siz orada yargılayın diyor. Adalet Bakanlığı'nın yapacağı şu, 'Bize iade ediyor musunuz?' O zaman orada yargılayın'. O zaman ABD yargılamak durumunda kalacak. Türkiye'de yargılanırsa burada yaşı sebebiyle indirim maddeleri uygulanırdı, çocuklar için bu indirimler geçerli. Ama ABD'de böyle bir şey yok. ABD'de yargılanırsa orada cezaevine girer. Biz dayatırsak orada yargıla dersek ABD'de yargılanır. ABD cezaevine girmesi söz konusuysa aile koşa koşa Türkiye'ye döner."

NE OLMUŞTU?

İstanbul 1 Mart Cuma akşamı seyir halindeki üç ATV aracından biri arızalandı. ATV sürücüleri yol kenarına çekilen araçları tamir etmeye çalıştı. Oğuz Murat Acı, ATV motorunun ışıklarını yakarak önlem aldı. Bu sırada aynı yönde ilerleyen sürücü koltuğunda oturan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, ATV araçlarına çarptı. Kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Acı hayatını kaybetti. 4 kişi ağır yaralandı. Kazayı gerçekleştirenin Türkiye'nin tanınmış estetik doktorlarından Bülent Cihantimur ve yazar Eylem Tok'un oğlu olduğu ortaya çıktı. Kazanın ardından olay yerine gelen Eylem Tok, 04.30 uçağıyla oğlu Timur Cihantimur'u Mısır'a oradan da ABD'ye kaçırdı.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı anne ve oğlu hakkında yakalama kararı çıkardı. Başsavcılık açıklamasında, “2 Mart’ta T.C. hakkında ‘bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek’ suçundan, şüpheli Eylem Tok hakkında ‘suçluyu kayırma’ suçundan yakalama kararı çıkartılmıştır” dedi.

ABD'DEN İADE İÇİN TALEPNAME HAZIRLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Tok ve oğlunun hem diplomatik yollar, hem de Interpol aracılığıyla Türkiye'ye iadeleri istendi. Adalet Bakanlığı şüphelilerin iadesi için ABD makamlarıyla irtibata geçti. Bakanlık, T.C. ve onu yurt dışına kaçıran annesi Tok'un, ABD'den iadesi için talepname hazırladı. Talepnamenin bir hafta içinde ABD makamlarına iletileceği belirtildi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol