Cezası 170 milyon lirayı buldu: İşte yeni karar
Ticaret Bakanlığı, otomotivdeki "6 ay 6 bin km" ve ilan kısıtlamalarını 1 Ocak 2027’ye uzattı. Spekülasyon ve stokçulukla mücadele kapsamında kurallara uymayanlara şu ana kadar toplam 170 milyon TL’yi aşkın idari para cezası uygulandı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Ticaret Bakanlığı otomotiv sektöründe istikrarı sağlamak amacıyla uyguladığı kritik kısıtlamaların süresini 1 Ocak 2027 tarihine kadar uzattı.
Bakanlık, spekülatif fiyat artışlarını önlemek ve tüketicileri korumak için denetimlerini kararlılıkla sürdüreceğini açıkladı.
BAKANLIĞIN HEDEFLERİ
Bakanlık açıklamasında öncelikli amacın piyasada adil ve rekabetçi bir ortam yaratmak olduğunu belirtti.
Stokçuluk faaliyetleriyle mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Bu adımlarla haksız kazançların önüne geçilmesi ve fiyat istikrarının korunması hedefleniyor.
UZATILAN KISITLAMALARIN DETAYLARI
Uzatma kararı hem "6 Ay 6 Bin Kilometre" kuralını hem de ilan kısıtlamasını kapsıyor.
İkinci el ticareti yapanlar, araçların ilk tescilinden itibaren bu şartlar dolmadan satış yapamıyor.
Ayrıca ikinci el araçlar için üretici tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde ilan verilemiyor.
UYGULANAN CEZALARIN BOYUTU
Kurallara uymayan işletmelere ve kişilere bugüne kadar çok ciddi idari para cezaları kesildi. 6 ay 6 bin kilometre kuralını ihlal eden bayi ve galerilere toplam 54 milyon Türk Lirası ceza uygulandı.
İlan kısıtlamasına aykırı davrananlara ise yaklaşık 116 milyon Türk Lirası tutarında ceza kesildiği bildirildi.
NOTERLERDE SIKI DENETİM
Düzenleme sadece yetki belgeli galeri ve bayileri kapsamıyor. Bir takvim yılı içinde yetki belgesiz üç veya daha fazla araç satan bireysel satıcılar da sisteme takılıyor.
Şartları taşımayan bu nitelikteki satışlar noterlikler tarafından doğrudan engellenmeye devam edecek.
Avrupa'da en pahalı otomobil Türkiye'de satılıyor
'4 milyon araç sahibi inceleme' iddiası gündem oldu
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor: Zorunlu olacak
Emekliye ÖTV'siz araç listesi belli oldu
Geldiler, sattılar, kaçtılar!
Çin'den yediğimiz 3. kazık BYD oldu
Saran'ın kazalı aracı kaça satılıyor?
BYD'nin Maliye'ye verdiği zarar 38.5 Milyar Lira!
TÜVTÜRK'ten Adana ve Eskişehir'e iki yeni istasyon




YORUMLAR
Yorum Yap