BTK'dan Türk Telekom'a yılda iki kez zam kıyağı!

Türk Telekom, BTK'nın aldığı kararla, toptan hizmet ücretlerini her yıl iki kez güncelleyebilecek.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) aldığı yeni bir kararla, Türk Telekom'un toptan hizmet ücretlerinde yılda iki kez değişiklik yapabilmesine olanak tanındı.

Bu düzenleme, şirketin maliyet esaslı olarak belirlenen tek seferlik ve aylık ücretlerini her yıl 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihlerinden itibaren güncelleyebilmesini içeriyor.

Türk Telekom'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, BTK'nın 31 Temmuz 2025 tarihli kararı doğrultusunda, sektörde öngörülebilirliği artırmak ve yeni yatırımları teşvik etmek amacıyla bu düzenlemenin yapıldığı belirtildi.

Bu kapsamda, şirketin sunduğu toptan hizmetlerin ücretleri, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) en son yayımladığı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ni (ÜFE) aşmayacak şekilde artırılabilecek.

Güncellemeler, yürürlüğe girmeden en az bir ay önce kamuoyuna duyurulacak.

Bu karar, 1 Temmuz 2026 tarihinden itibaren yapılacak güncellemeler için geçerli olacak.

Buna göre TT, 1 Ocak ve 1 Temmuz’da yılda iki zam yapacak

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol