Böyle kar dünyada yok: 4.5 milyar dolar götürmüş
Erzincan'daki altın madeni şirketi olan yabancı sermaye '100 milyon dolar yatırım yaptım, 4.5 milyar dolar kar transfer ettim' diyor. Yani '1 koydum 40 aldım' diyor. Böyle bir kâr yok.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, İliç'teki altın madeninde yaşanan göçük ile ilgili yaptığı konuşmada, " Altın madenciliğini bence Eti Maden'e vermek lazım. Eti Maden'in eski halini yeniden devreye sokmak lazım dedi.
Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, NTV'de katıldığı program Erzincan İliç'teki altın madeninde 9 işçinin altında kaldığı toprak kayması ile ilgili değerlendirmede bulundu. Çelebi, altın madenciliği işletmelerinin Eti Maden'e verilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
"Eti Maden çok deneyimli bir yapı. Tarihi ve mühendislik yapısı güçlü bir kurum. Çözüm üretmek lazım. Bütün bu altın madenleri işletmelerini Eti Maden'e bağlamak lazım.
Yabancı sermayenin Erzincan'daki altın madeni şirketi olan yabancı sermaye '100 milyon dolar yatırım yaptım, 4.5 milyar dolar kar transfer ettim' diyor. Yani '1 koydum 40 aldım' diyor. Böyle bir kâr yok.
Gene bu yabancı sermaye Eti Maden ile ortak olsun ama Eti maden işletsin, yatırımı kontrol etsin, yöre halkına zarar gelmesin ve Türkiye'nin menfaatleri korunsun.
Bu konularda Eti Maden'in devrede olması lazım. Eti Maden'in eski halini yeniden devreye sokmak lazım."
600 milyon lira borçlu GKN Kargo, özel jet parasını da ödememiş
10 milyar dolarlık ihracata bir şirket engel
Rusya'dan para transferinde kriz büyüyor
İş dünyası devreden KDV sorununa çözüm bekliyor
Kirada yeni dönem: 1 Mart'ta neler değişecek?
Bakan Bolat'ın acı kaybı
WhatsApp'a yeni özellik: İki hesaplı kullanım
İhracatçılara yeni destek paketi geliyor
İstanbul'da ekmek ve pideye zammı geliyor?




YORUMLAR
Yorum Yap