Borsada Reecoin skandalı: Apar topar kapattı

Hisseleri günlerdir KAP haberleriyle tavan olan Reeder Teknoloji'de tam bir coin skandalı yaşandı. SPK ile ortak çalışıyoruz ve izin aldık şeklinde açıklamayı sitesine koyan şirket, skandalın patlamasından sonra sitesini gece yarısı kapattı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Reeder Teknoloji tarafından KAP’a gönderilen bir açıklama büyük bir skandala neden oldu.

Dijital kripto para çıkartacağını ve bu konuda SPK ile ortak çalışıp gerekli izimlerti aldığını açıklayan Reeder, skandalın Paramedya Yazarı Doç.Dr. Burak Özdoğan tarafından çıkartılması üzerine Dijital Kripto izahnamesini (whitepaper) gece yarısı alel acele kaldırdı. Siteyi ise kapattı.

Borsada son yılların en büyük skandalın bir kap haberi ile yaşandı. 

Geçtiğimiz yıl halka açılan Reeder Teknoloji, dün KAP’a bir açıklama yollayarak Reecoin adını verdiği kripto paranın bu ay içerisinde halka arz edileceğini açıkladı.

Reecoin’in resmi internet siteesinde yer alan Dijital Kripto İzahnamesi (Whitpaper) de söz konusu çalışmanın Sermayee Piyasası Kurulu ile ortak yürütüldüğü ve kurulun onay verdiği belirtildi. 

PARAMEDYA HABERİ

KAP açıklamasından önce hisse senedi tavan olurken, Paramedya yazarı ve Karıncalar Finansal Okuryazarlık Platformu direktörlerinden Doç.Dr. Burak Özdoğan Dijital Kripto izahnamesini (whitepaper) inceledi. 

“Reeder her tuşa basmış” başlığı ile kaleme aldığı incelemesinde  whitepaper de yer alan “Reeder Yönetim Kurulu, SPK ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucunda Reecoin’in regülasyonlara uygunluk iznini başarıyla almıştır.” cümleye dikkat çekti.

YAYINDAN KALDIRDILAR

Doç.Dr. Burak Özdoğan’ın bu yazısından hemen sonra gece yarısı Reeder,  www.reecoin.io” internet sitesini kapatarak, whitepapeeri de yayından kaldırdı. 

SPK AÇIKLAMA YAPACAK MI?

SPK’nın söz konusu projede adının kullanılması hisse senetleri fiyatında etkili olacağını belirten Doç.Dr. Soner Gökten, “Reeder’a @reederebr REEDR AÇIKÇA soruyorum: Dijital Kripto izahnamesini (whitepaper) neden kaldırdın?

Devletin kurumu SPK ‘yı para toplama projene alet etme hakkını nerden buldun! @spkgovtr ‘nın gerekeni yapacağına inancım tamdır!” şeklinde bir tweet attı.

REEDER’DAN YENİ KAP AÇIKLAMASI

Reeder bu sabah KAP’a yeni bir açıklama gönderip, sehven yanlışlık yapıldığını bildirdi.

Şirketten KAP’a şu açıklama yapıldı:

“Şirket’imizin iştiraki Reeder Bilişim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Dijital Varlık İlk Halka Arzı ile ilgili 14.02.2024 tarihinde yapmış olduğumuz açıklama metninde yer alan http://reecoin.io internet adresinde tanıtım belgesinin yayınlanacağını belirtmiştik.

Proje danışmanı şirket tarafından sehven yüklenmiş olan onaysız taslak tanıtım belgesi dokümanı Reeder Bilişim Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından düzeltilmiş ve http://reecoin.io internet adresinde yayınlanmıştır.”

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol