Başkan Necmi Kadıoğlu'nu götüren kaset paylaşanı yaktı

Esenyurt eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu, cinsel içerikli görüntüsünü sosyal medyadan paylaşan Burhan Alibeyoğulları hakkında şikâyetçi oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Yapılan yargılama sonrası Alibeyoğulları “Özel hayata ilişkin görüntüyü ifşa etmek” suçlaması ile mahkûm edildi. Halktv.com.tr’nin ulaştığı Alibeyoğulları “Paylaşım suç olmamalıydı” dedi. Kadıoğlu anılan görüntüler nedeniyle başkanlıktan istifa etmişti.

Halktv'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre Necmi Kadıoğlu (69), 14 yıla yakın Esenyurt’ta belediye başkanı olarak görev yaptı. Kadıoğlu Aralık 2017’de istifa etti. O dönem ‘sürpriz’ olarak karşılanan istifasına ilişkin Kadıoğlu ‘sağlık sorunlarını’ gerekçe gösterdi.

İstifadan sonra görüntü yayıldı

Ancak, istifanın gerisinde başka bir olayın olduğu kısa sürede ortaya çıktı. İstifadan birkaç gün sonra Kadıoğlu’na ilişkin ‘cinsel içerikli’ bir görüntü internete düştü. Gündeme bomba gibi düşen görüntüde yer alan G. B. ile kuzeni M. B. yaptıkları açıklamada, burs istemek için Kadıoğlu’nun yanına gittiklerini belirtti. İkili, Kadıoğlu’nun iki kez zarf içinde para verdiğini; anılan görüntüleri de kendilerinin çektiğini ancak pişman olduklarını açıkladı.

Görüntüyü paylaşanlara sıkı takip

Söz konusu görüntüleri elde eden bir grup tarafından şantaja maruz kaldığı bilinen Kadıoğlu, bir yandan da anılan görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaşan kişilere yönelik sıkı bir takip başlattı. Anılan görüntüleri paylaşan kişilerden biri de Burhan Alibeyoğulları (58) oldu.

Avukatı şikâyet etti

Bu kişi, Facebook hesabında anılan görüntüyü paylaştı. Kadıoğlu’nın avukatı Alibeyoğulları hakkında suç duyurusunda bulundu. Yürütülen soruşturma sonrası Alibeyoğulları hakkında ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’ suçlaması ile dava açıldı.

Mahkeme önce ‘beraat’ verdi

Büyükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya savunmasını sunan Alibeyoğulları “Evet görüntüyü kişisel hesabımdan ben paylaştım. Ama videoda ne olduğuna bakmadım” dedi. Mahkeme Alibeyoğulları hakkında beraat kararı verdi. Kadıoğlu’nun avukatı karara itiraz etti. Dosya istinaf mahkemesine gitti.

‘Hapis cezası’ karar kesinleşti

İstanbul Bölge Adliyesi 17. Ceza Dairesi kararı bozdu. Bozma kararı sonrası yeniden davaya bakan mahkeme bu kez Alibeyoğulları’na “Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek” suçundan hapis cezası verdi. Karara bu kez Alibeyoğulları’nın avukatları itiraz etti. Ancak İstinaf Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını yerinde bularak itirazı reddetti. Karar kesinleşti.

‘Herkes gibi ben de paylaştım’

Halktv.com.tr muhabirinin telefonla ulaştığı Burhan Alibeyoğulları karara ilişkin “O görüntü halen YouTube’da duruyor. Herkes paylaştı. Ben de paylaştım. Bu suç olmamalıydı” dedi.

Genel merkez istemedi, adaylıktan istifa etti

Öte yandan, Necmi Kadıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en eski mesai arkadaşlarından biri olarak biliniyor. Erdoğan’ın İBB başkanı olarak görev yaptığı süreçte, belediye iştiraklerinden sorumlu olan Kadıoğlu, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimde de AKP adayıydı. Ancak parti genel merkezinden gelen talimat sonrası Kadıoğlu adaylıktan istifa etti. Kadıoğlu’nun yerine başka bir isim aday gösterildi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol