Bankanın açığını buldular 101 milyon TL dolandırdılar...

Türkiye'de faaliyet gösteren bir bankanın, yurt dışı satış iadeleriyle ilgili bir açık bulan dolandırıcılar, 101 milyon 900 bin liralık dolandırıcılık yaptı. Olayla ilgili 2 ay önce 30 şüpheliyi gözaltına alan polis, 7 ilde yapılan baskınla 20 kişiyi daha yakaladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Operasyon, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis hareke geçiren olay, bir bankanın yetkililerinin yaptığı başvuruyla ortaya çıktı.

İddiaya göre, bazı dolandırıcılar, bankanın yurt dışı satışlarındaki işlemlerle ilgili bir açığını buldu.

SINIRSIZ LİMİT ARTIŞ HATASI

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre banka sisteminde yazılımsal bir sistem hatası vardı. Bu hatayı kullanan şüpheliler, ABD'den alış veriş yapıyordu. Daha sonra ürün iadesi yapılıyordu.

İade işlemi sırasında banka yeni kart limiti oluşturuyordu. Her iadede limit otomatik olarak artıyor, onaylanmamış iade parası karta yatırılıyordu.

10 bin lira limiti olan bir kişi, 50 iade yapınca, kart limiti 500 bin liraya ulaşılıyordu. Şüpheliler bu işlemin ardından, oluşan limit için kendi pos cihazlarını kullanıyordu.

Sistem açığından elde edilen 500 bin lira, onlarca pos kullanılarak, alışveriş yoluyla şebekenin hesabına aktarılıyordu.

400 BİN LİRA 39 POS CİHAZI ELE GEÇTİ

Mali Polis, olayla ilgili yapılan çalışmada, ilk etapta 30 şüpheli belirledi. Şüphelilerin yakalanması için 10 Mart'ta operasyon düzenlendi.

30 şüphelinin de yakalandığı o operasyonda; 400 bin lira para, 39 pos cihazı, farklı bankalara ait kredi kartları, 49 adet tarihi sikke, 5 tüfek ve 1 tabanca ele geçirildi.

İKİNCİ OPERASYONDA 20 GÖZALTI

Polis ekiplerince yapılan çalışmaların devamında, 20 şüpheli daha tespit edildi. Araştırmaların ardından 5 Nisan'da operasyon İstanbul, Adana, İzmir, Kocaeli, Batman, Tunceli ve Yalova'da 41 adrese baskın düzenlendi.

Operasyonda 20 şüpheli yakalandı. Aramalarda 23 bin lira para, 3 ruhsatsız tabanca, 9 pos cihazı ve 140 kredi kartı bulundu.

Şüpheliler hakkında “Suç İşlemek Amacı İle Örgüt Kurmak, Yönetmek veya Üye Olmak” ve  “Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarından işlem yapıldığı öğrenildi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol