Ankara Kuşu'nun ifadesi ortaya çıktı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye ait olduğu iddia edilen ve sosyal medyada yayılan görüntülere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Ankara Kuşu isimli hesabın sahibi Oktay Yaşar’ın ifadesi ortaya çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye ait olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medyada yayılmasının ardından İnce cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmişti.

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre Ankara Kuşu isimli Twitter kullanıcısı Oktay Yaşar, İnce'ye kaset kumpasında yer aldığı gerekçesiyle Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Seymen'in hukuk ofisinde yakalanmıştı.

Gözaltına alınan Yaşar, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılıktaki işlemleri tamamlanan Yaşar, çıkarıldığı hakimlikçe, Şantaj, Sahte Özel Belgeyi Bilerek Kullanma, Özel Hayata İlişkin Görüntü ve Sesleri İfşa Etmek, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlarının tamamından ayrı ayrı tutuklandı.

'MESLEĞİMDEN ÖTÜRÜ ATTIĞIM TWEETLER'

Ankara Kuşu olarak bilinen Yaşar ifadesinde FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma iddiasıyla yargılandığını ancak beraat ettiğini söyleyerek, hakkındaki suçlamaları da kabul etmedi.

Tweet attığı için gözaltına alındığını dile getiren Yaşar, "Bu tweetler de benim muhabir olmamdan dolayı mağdur olduğunu beyan eden Muharrem İnce ile ilgili mesleğimden ötürü attığım tweetlerdir. Sadece soru yönelttim. 2010-2016 arasında Hürriyet'te muhabirdim. İlk defa böyle bir olaydan dolayı yargılanmaktayım. Asla birine karşı bu tip eylemlerde bulunmadım, bulunmam da. Benim tutuklanmam durumunda bu kapsamda tweet atan herkesin tutuklanması gerekmektedir" dedi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol