Adnan Dalgakıran'dan İSO Meclis Başkan adayı Mustafa Tecdelioğlu'na destek
İstanbul Sanayi Odası’nın 4 Kasım’da yapılacak seçimleri öncesinde, İSO Yönetim Kurulu Başkanlığı için aday olan Adnan Dalgakıran'dan Meclis Başkanlığına adaylığını açıklayan Mustafa Tecdelioğlu’na tam destek geldi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) 4 Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık ve Meclis Başkanlığı seçimleri öncesinde, İSO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olan Adnan Dalgakıran, İSO Meclis Başkanlığına adaylığını açıklayan Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkan Vekili ve İSO Meclis Üyesi Mustafa Tecdelioğlu’na tam destek verdi.
Çetin Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı ve Malatya Eğitim Vakfı Başkanı da olan Tecdelioğlu, yaklaşık 17 yıllık İSO ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) deneyimini Meclis çalışmalarına taşımayı hedefliyor. Sanayi ve ihracat alanındaki saha deneyimini adaylığının temel dayanaklarından biri olarak gösteren Tecdelioğlu, Meclisin yalnızca kararların alındığı bir organ değil, sanayicilerin sorunlarının ele alındığı ve çözüm süreçlerinin takip edildiği etkin bir platform olması gerektiğini savunuyor.
Tecdelioğlu’nun adaylık yaklaşımında değişim ve görevlerin zamanında devredilmesi de önemli yer tutuyor. Meclis Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdürmek yerine, belirli bir dönem boyunca deneyimini aktarmayı ve kurumsal yapıyı güçlendirdikten sonra genç sanayicilere alan açmayı amaçlayan Tecdelioğlu, değişimin kurumların gelişimi açısından gerekli olduğuna dikkat çekiyor.
HIZLI, DİNAMİK VE ADİL BİR MECLİS DİVANI
Tecdelioğlu’nun hedefleri arasında, İSO Meclisinin çalışmalarını daha etkin hale getirecek, karar ve çözüm süreçlerini hızlandıracak bir çalışma düzeni oluşturmak bulunuyor. Meclis Divanı’nın yalnızca kendi görev alanında değil, yönetim kurulu, denetim kurulu ve odanın diğer organlarıyla da uyum içinde çalışması gerektiğini belirten Tecdelioğlu, kurum içi iş birliğini güçlendiren bir yönetim anlayışını önemsiyor.
Meclis çalışmalarında hız, dinamizm ve adaletin temel ilkeler olması gerektiğini vurgulayan Tecdelioğlu, farklı görüşlerin eşit biçimde temsil edildiği, sanayicilerin taleplerinin karşılık bulduğu ve karar süreçlerinin verimli işlediği bir yapı oluşturmayı hedefliyor. Bu yaklaşım doğrultusunda Meclis Divanı’nın tüm organlarla koordinasyon içinde çalışması, Meclisin gündem belirleme ve yönetimi denetleme işlevlerini daha etkin yerine getirmesi amaçlanıyor.
MESLEK KOMİTELERİ DAHA FAZLA PROJE ÜRETECEK
Tecdelioğlu’nun adaylık programında meslek komitelerinin etkinliğinin artırılması da öne çıkıyor. Komitelerin yalnızca sektör sorunlarını dile getiren değil, çözüm önerileri ve projeler geliştiren yapılar haline gelmesini hedefleyen Tecdelioğlu, komiteler ile Meclis arasındaki bağın güçlendirilmesini istiyor.
Sanayicilerin karşılaştığı sorunların çözümünde bürokratik süreçlerin kısaltılması gerektiğini belirten Tecdelioğlu, İSO’nun ilgili kamu kurumları nezdinde daha etkin rol üstlenmesini savunuyor. Bu kapsamda Ankara’da daha güçlü bir yapılanma oluşturulmasını, sanayicilerin sorunlarının yalnızca ilgili kurumlara iletilmekle kalmayıp sonuçlanana kadar takip edilmesini hedefliyor.
Tecdelioğlu, meslek komitelerinin saha ziyaretleriyle sektörlerin ihtiyaçlarını belirlemesini ve bu çalışmaların Meclis gündemine düzenli biçimde taşınmasını da önemsiyor. Böylece İstanbul sanayisinin farklı sektörlerinde yaşanan sorunların ortak bir zeminde değerlendirilmesi ve çözüm süreçlerinin hızlandırılması amaçlanıyor.
GENÇ SANAYİCİLERE VE KADINLARA DAHA FAZLA ALAN
Tecdelioğlu’nun öncelikleri arasında genç sanayicilerin ve kadınların İSO Meclis çalışmalarına daha fazla katılması da bulunuyor. Bu amaçla bir Gençlik Komitesi kurmayı planlayan Tecdelioğlu, farklı sektörlerden sanayicilerin ortak akıl etrafında buluşacağı toplantılar düzenlenmesini hedefliyor.
Meclis Başkanlığına bir dönem için aday olduğunu vurgulayan Tecdelioğlu, deneyimini kurumsal yapıyı güçlendirmek ve genç sanayicilerin önünü açmak için kullanmak istiyor. Görevlerin zamanında devredilmesinin ve yeni isimlerin sorumluluk üstlenmesinin önemine dikkat çeken Tecdelioğlu, Meclisin tüm üyeleri kucaklayan, farklı görüşlerin birlikte çalışabildiği ve kurumun bütün organlarıyla koordinasyon içinde hareket ettiği bir yapıya kavuşmasını amaçlıyor.
Ümit Boyner, Cumhuriyet'in 103. yılında Roma'dan eşitlik mesajı verdi
Avrupa'ya ihracatta rötar sinyalleri gelmeye başladı
Petrol 115 doların üzerine çıktı
Tarladan sofraya fahiş fiyata hapis cezası geliyor
Kamu kurumlarının siber güvenliğinde Tera izleri!
McDonald's Türkiye'ye şikayet yağıyor: Yanmış, soğuk hamburger...
Almanya'dan Tera'ya şok: İflas yöneticisi atandı
17 milyon emeklinin gözü bu haberde: Maaş zammında yeni plan ortaya çıktı
İş dünyasından Cumhuriyet Bayramı mesajları: Daha güçlü Türkiye için çalışıyoruz




YORUMLAR
Yorum Yap