ABD Büyükelçisi Satterfield, sonunda güven mektubunu verdi
ABD’nin Ankara’ya atanan büyükelçisi David Satterfield, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubu verdi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
ABD Senatosu’nun Ankara’ya atamasını 28 Haziran’da onayladığı Büyükelçi Satterfield, Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubunu sundu.
ABD Senatosu, Satterfield’ın atamasını 28 Haziran’da onayladı ve ABD’nin yeni büyükelçisi, 10 Temmuz’da Türkiye’ye geldi.
Satterfield Türkiye’ye gelir gelmez resmen göreve başlaması için gerekli prosedür olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubunu sunmak için randevu talep etti.
Satterfield, ancak Türkiye geldikten 48 gün sonra güven mektubunu vererek resmen görevine başladı.
ABD’nin önceki büyükelçisi John Bass’in görev süresi ABD’li konsolosluk çalışanlarının FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle tutuklanması ve ABD’nin Türkiye’den vize başvurularını süresiz olarak askıya alınmasının ardından yaşanan kriz sürerken Ekim 2017’de sona ermişti.
Ambulansa yol vermeyen maganda bu kez de takla attı!
Komutanlar sahada: 3 ilde Kıran-2 Ortak Operasyonu' başlatıldı
İstanbul’da lüks otelde cinayet: Odasında öldürüp, kaçtılar!
Ahmet Türk de HDP ve CHP heyetine 230 Bin lira harcamış
Mavi bavuldan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast çıktı
Bakanlıktan 415 gün sonra itiraf gibi rapor: Personel yetersiz
Kızının gözü önünde vurulmuştu: Acı haber geldi
İBB’den Erdoğan’a 'tatil' yanıtı: 302 gün izin yapmış!
İBB bursuyla ABD'ye giden Ravza Kavakçı haberlerine erişim engeli geldi




YORUMLAR
Yorum Yap