Zelenskiy: Türk iş dünyasını Ukrayna'ya davet ediyorum
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ankara'da ortak açıklama yaptı.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Zelenskiy'i resmi törenle karşıladı.
Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Zelenskiy ortak basın toplantısı düzenledi.
Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
- Türkiye Kırım'ın ilhakını tanımamıştır, tanımayacaktır.
- Soydaşlarımızın tarihi anavatanları Kırım'daki varlıklarının devamı, kimliklerinin ve kültürlerinin korunması, temel hak ve hürriyetlerinin güvence altına alınması önceliğimiz olmayı sürdürecektir.
- Zelenskiy ile yaptığımız görüşmelerde, ikili ilişkilerimizi he yönüyle ele aldık. Ekonomik ve ticari konularda atacağımız adımları gözden geçirdik. ülkelerimiz arasında uzun yıllar devam eden serbest ticaret protokollerini artık neticelendirmenin vakti gelmiştir.
- Görüşmelerin bir diğer başlığı FETÖ ile mücadele olmuştur.
- Mevcut iş biriliğini ilerletme konusunda mevkidaşımla aynı görüşteyiz.
UKRAYNA'DAN DAVET
Zelenskiy'in açıklamalarından satır başları;
- Çok teşekkür ederim. Çünkü bu dayanışmayı gördükten sonra ebeveynler ve çocuklar çok mutlu olacaktır.
- Ukrayna'nın toprak bütünlüğü konusundaki değişmeyen tutumunuzdan ötürü (Türkiye'ye) teşekkür ederim.
- Türkiye'nin dümyaca ünlü misavirperverliği için çok teşekkür ediyorum.
- Türk iş dünyasını Ukrayna'ya davet ediyorum. Rahat çalışabilmeniz için size şahsım adına garanti verebilirim.
- ABD ile birlikte bir harekat merkezinin kurulması kararı verildi. Harekat merkezinin kurulmasıyla süreç başlayacaktır. Fırat’ın doğusunda adımın atılması aslolandı, o da oldu.
Ankara'da memurlar 25 yıl sonra ilk kez bayram ikramiyesi alacak
Murat Yetkin: 43 sayılı kararname sadece batık inşaatçıları, zordaki bankaları kurtarmayı amaçlamıyor, dahası da var
Bayramda 5 milyondan fazla kişi seyahat için yollara dökülecek
Benzin ve motorine indirim geliyor
Alamos CEO’su: İzinler için 5 milyon dolar verdik; gösteriler siyasi saldırı
'Geçinemeyen' vekillere zam şoku! Lokantaya yüzde 100'e varan zam geldi
Türk-Rus ortaklığında atıktan enerji üretim tesisi yolda
Bakan açıkladı! Yavuz, Doğu Akdeniz'de sondaja başladı
Cumhurbaşkanlığı Forsu ne hallere düştü: Site yönetimine Forslu dilekçe



YORUMLAR
Yorum Yap