Brezilya, ‘FETÖ’ zanlısını iş adamını ‘adil yargılama olmadığı’ gerekçesiyle iade etmedi
Brezilya, Türkiye’nin Gülen yapılanmasına üye olmakla suçlayarak iadesini istediği Ali Sipahi'yi iade etmemeye karar verdi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Player yükleniyor...
Brezilya’nın en üst mahkemesi Federal Yüksek Mahkeme, ‘FETÖ‘ üyesi olduğu gerekçesiyle Türkiye’nin iadesini istediği Ali Sipahi’yi ‘adil yargılama’ olmadığı gerekçesiyle iade etmemeye karar verdi.
Mahkemedeki beş yargıç kararı oy birliğiyle aldı
Yargıç Edson Fachin, “İade edilecek kişinin bağımsız bir yargıç tarafından tarafsız bir şekilde yargılanacağının güvencesi yok”dedi.
Brezilya başsavcılığı da Sipahi’nin iade edilmemesi yönünde tavsiyede bulunmuş, gerekçe olarak da yapılanmanın ‘herhangi bir terör eylemine karıştığına dair bir kanıt bulunmaması’gösterilmişti.
Brezilya ve Türkiye vatandaşı olan Sipahi’nin avukatı, müvekkilinin Bank Asya’ya para yatırdığı için örgüte üye olmakla suçlandığını söylemişti.
Rusya’ya vizesiz seyahatte yeni dönem
Prens Selman'ın 'Türkiye'yi yıkma planı' ortaya çıktı
Ticaret savaşları milyarderleri vurdu: Bir günde 117 milyar dolarlık kayıp
Kumarda eşini bahis yaptı, kaybedince arkadaşları tecavüz etti
Ruslarla iş yaparken bilinmesi gereken 5 şey
ABD: Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik olası operasyonu kabul edilemez
Venezüela’nın ABD’deki tüm varlıkları donduruldu
‘Ticaret savaşı’nda son durum: ABD, Çin’i ‘döviz manipülatörü’ ilan etti
Eşcinsellik vurgusu yapan Coca Cola'ya boykot çağrısı



YORUMLAR
Yorum Yap