Volkswagen: Türkiye olmazsa kendi fabrikamızda üretiriz
Volkswagen'den günlerdir Türkiye'de yapılması beklenen fabrikayla ilgili açıklama geldi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Türkiye'de fabrika açma planlarını askıya aldığını açıklayan Volkswagen'in CEO'su Herbert Diess, Türkiye'de fabrika kurmazlarsa araçlarını mevcut fabrikalarında üreteceklerini söyledi.
Diess, “Türkiye'de fabrika kurma kararı almazsak araçları mevcut fabrikalarımızda üretiriz” açıklamasında bulundu.
Volkswagen'in yöneticisi Andreas Tostmann, Volkswagen'in Barış Pınarı Harekatı’ndan ötürü Türkiye'ye yeni bir araç fabrika kurma planının askıda olduğunu açıklamasının ardından Sırbistan, Bulgaristan ve Romanya yatırıma talip olduklarını açıklamıştı.
Öte yandan otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinden Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) eski Başkanı Alper Kanca Volkswagen'in sene sonuna kadar fabrika kararı için bekleyeceğini belirtti.
Volkswagen'in milyar euroluk yatırımıyla ilgili son açıklama
Otomotiv Sektörü analizi: Ford Otosan’ın ihracat hacmi ...
7 milyondan fazla satan Nissan Micra yenilendi! İşte yeni Micra
Mercedes, Bentley ve Porsche satan 'noter onaylı' otomobil şebekesi yakalandı
Dolar ne kadar oldu?
Taşıt kredi faizleri 2 yılın en düşüğünde
300 bin TL'ye sıfır aldığı özel üretim araç boyalı çıktı!
Otomotiv üretimi 10 ayda yüzde 8 azaldı
Trafiğe kayıtlı otomobillerde liderlik el değiştirdi



YORUMLAR
Yorum Yap