80 milyon dolarlık vurgunda yeni ayrıntılar: Parayı ilk kim kaptırdı? Sevgili ayrıntısı

Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belezoğlu gibi isimleri 80 milyon dolar dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın öyküsü 2011 yılında sevgilisinden aldığı borç parayı borsada batırmasıyla başlamış.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Özel bir bankada müdür olarak görev yapan Seçil Erzan’ın futbolcular başta olmak üzere birçok ismi 80 milyon dolar dolandırdığı iddiası gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Banka müdürü Seçil Erzan, aralarında futbol dünyasının tanınmış isimlerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi 80 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı. Fatih Terim, Arda Turan, Emre Belezoğlu gibi isimleri 80 milyon dolar dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın öyküsü 2011 yılında sevgilisinden aldığı borç parayı borsada batırmasıyla başlamış. Eski sevgilisinin borcunu ödemek için kurduğu saadet zincirindeki ilk büyük meblağı Terim vermiş.

10 Haber.net'ten Masum Gök'ün haberine göre büyük yankı yaratan bu dolandırıcılık öyküsü 2011 yılında başladı. Seçil Erzan 2011 yılında o dönemki sevgilisinden aldığı 800 bin lira ile borsaya girdi. Borsada yatırdığı borç parayı kaybeden Seçil Erzan, eski sevgilisinden aldığı bu borcu ödemek için önce yakın çevresinden borç almaya başladı.

80 milyon dolarlık vurgun iddiası! Fatih Terim, Arda Turan ve Muslera'nın milyonları böyle uçmuş...

Ancak bu borç sürecini döndüremeyen Seçil Erzan bir çıkış yolu aradı ve buldu: Özel kapalı fon! Yazdığı senaryoda büyük kar getirisi olduğunu söylediği bu fona önce yakın çevresini dahil etti. Kendisine verilen paralarla bir döngü kurdu ve sistem bozulana kadar da sorunsuz işliyordu.

ÖNCE FATİH TERİM, SONRA FUTBOLCULAR

Ancak para aldığı kişilere daha çok kazandırmak ve sistemin dönmesi için daha yüksek paralara ihtiyacı vardı. Bunun için de en iyi kapı Galatasaray’dı.

2010 yılında Denizbank’ın Florya Şube Müdürü iken Galatasaray’ın teknik ekibi ve oyuncularıyla aralarında bir güven ilişkisi kuruldu. Bu özel fon meselesini 4 yıl önce ilk olarak Fatih Terim’e açtı. Fatih Terim kabul ederek iddiaya göre ilk başta 1.5 milyon dolar parayı Seçil Erzan’a verdi. Süreç sorunsuz işliyordu.

Para verenler para kazanıyorlardı. Fatih Terim’den sonra Galatasaraylı futbolcular da Seçil Erzan’a para verdiler.

Sitemin döngüsü ise basitti. Kar payı olarak alacaklılara verilen para örneğin şöyle dağıtılıyordu:
Fatih Terim’den aldığı parayı, kar olarak Arda Turan’a, Arda Turan’dan aldığı parayı, kar olarak başka bir isme veriyordu. Büyük karlar kazanma ümidiyle Seçil Erzan’a verilen milyonlarca dolar çantalarla banka şubesi içinde teslim ediliyordu. Şube müdürü olduğu içinde çantalarla verilen bu paralar dikkat çekmiyordu.

Güzel bir kar getirisi olduğu için saadet zinciri giderek genişledi ve dönen para iddia makamına göre 80 milyon dolara kadar çıktı.

SEÇİL ERZAN DA SAADETİNİ SÜRDÜ

Öte yandan bu saadet zincirinde mağdurların önemli bir bölümü belli bir süre iyi para kazandılar. Milyonlarca dolarla oynayan Seçil Erzan da sadet zincirinin saadetini sürdü. Seçil Erzan bu süreçte lüks ve bolluk içinde bir hayat yaşadı.

Ancak her saadet zincirinde olduğu gibi sistem tıkandı. Parasını yatıranlara kar payları ödenmemeye, ana parayı çekmek isteyenlere bahaneler bulunarak paraları verilmemeye başlandı.

SON KURBAN EMRE BELÖZOĞLU

Seçil Erzan yıllardır kurduğu tezgahı artık sürüdüremiyordu. En son 2022 yılında bir iş insanından aldığı 3.5 milyon dolar ortalığı karıştırdı. Vadesinde kar payını alamayan iş insanı Seçil Erzan’ı sıkıştırmaya başladı.

İş insanının iddiasına göre Seçil Erzan parasını daha hızlı alabilmesi için 1.5 milyon dolar daha istedi. İş insanı bunu da verdi. Seçil Erzan bu iş insanına Deniz Bank antetli kağıtla aldığı para tutarlarının yazılı olduğu bir kağıt gönderdi. Ancak iş insanını bu da tatmin etmeyince savcılığa başvurdu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol