Yeşil Dönüşüm Yatırımları GPAS İstanbul'da konuşulacak

Türkiye’nin kendi alanında en büyük girişim sermayesi yatırım fonları yöneten portföy şirketleri arasında yer alan Letven Capital, Yeşil Ekonomi Yatırım Zirvesi GPAS İstanbul ile döngüsel ekonomi modelinin ve çok aktörlü inovasyonla değer üretmenin önemini göstermeye hazırlanıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Ekosistem ekonomisine dikkat çekerek yeşil ekonomiye geçişi temel alan Yeşil Ekonomi Yatırım Zirvesi; kamu otoritelerini, iş dünyasının önemli aktörlerini, sivil toplum kuruluşu paydaşlarını, yeşil girişimcileri ve özel sektörden pek çok katılımcıyı bir araya getirecek.

Zirve, yeşil ekonomi çerçevesini oluşturan yeşil ve dijital teknolojilerle dönüşümün esaslarını ele alarak bilgi, bilinç ve güç sahiplerinin yeni iş modellerini hayata geçireceği bir buluşma noktası olacak.

7 Mayıs 2024’te Address İstanbul Hotel’de gerçekleşecek olan zirve, iş dünyasındaki dönüşümü odağına alarak insani finans ekosistemini gündeme getirecek.

GPAS İstanbul, sanayi şirketlerinin ve Ar-Ge merkezlerinin yeşil teknolojilere odaklı girişim sermayesi yatırım fonlarıyla iş birliklerini de artırarak yeşil ekonomiye geçişi güçlendirmeyi hedefliyor.

Yenilikçi ve değer odaklı dönüşümün önemine dikkat çeken Letven Capital Genel Müdürü Kamil Kılıç, “Sürdürülebilir bir dünya için birçok alanda olduğu gibi iş dünyasında ve iş modellerinde de büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Gerçekleştireceğimiz Yeşil Ekonomi Yatırım Zirvesi GPAS İstanbul, ekosistemin farklı aktörlerini buluşturarak insani finans yaklaşımının yarattığı değerinin altını çizecek. Zirvede, insanı merkeze alan iş modelleri geliştirmenin sermaye ile finansmana erişimi oldukça kolaylaştırmasının yanı sıra yeşil ekonomiye ve daha sürdürülebilir bir dünyaya sunduğu katkı da gündeme gelecek. GPAS İstanbul’da çok aktörlü inovasyon yöntemiyle iş modeli geliştirmeyi ve katma değer yaratarak büyümeyi tüm boyutlarıyla ele alacağız” dedi.

Dönüşümün Anahtarı: Yeşil Ekonomi Ekosistemi

Zirvede yer alan paneller; yeşil ekonominin temelleri ve geleceğinden, ekosistem aktörlerinin yenilikçi ürünleri ve üretim ekonomisine olumlu etkileri, sermaye ve finans ürünlerinin girişimcilere sağladığı faydalara kadar birçok önemli başlığa ev sahipliği yapacak.

Yeşil Kuğular kitabının yazarı ve sürdürülebilir kalkınmanın otoritesi olarak bilinen John Elkington GPAS İstanbul’da keynote konuşmacı olarak yer alacak. Küresel önceliklerde oluşabilecek değişimden sağlam ve daha güçlü çıkmak üzerine stratejiler geliştiren Elkington, “Rejeneratif kapitalizmde yaklaşan patlama” temasıyla yarının dünyayı kurtaran “Yeşil Kuğularına” dönüşme yollarını vurgulayacak.

Avrupa’nın en büyük teknoloji girişimciliği ve yatırımcı topluluğu olan Tech Tour ise Yeşil Ekonomi Yatırım Zirvesi’nde “Yeşil Ekonomide Avrupa’nın En Geniş Ağı” başlıklı bir panelle finansman ve iş birliği çerçevesinde öngörüler sunacak. Daha birçok kıymetli katılımcının yer aldığı açık oturumlar ve paneller ile yoğun bir akışa sahip olan GPAS İstanbul, dönüşümün anahtarı yeşil ekonomi ekosistemine rehberlik etmek için gün sayıyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol