Küflü çikolata skandalında yeni gelişme: Patiswiss markası çalıntı mı?

Bir müşterinin küflü çikolata şikayetiyle başlayan olaylar zinciri, Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun tehditvari bir açıklama yapmasıyla kontrolden çıktı ve firmanın ürünlerinin market raflarından çekilmesine ve Tunaoğlu'nun istifasına yol açtı. Son olarak Patiswiss AG, Ankara merkezli

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Son olarak Patiswiss AG, Ankara merkezli Patiswiss Çikolata’ya geçmişte marka koruma ihlalinden dava açmış olduğunu duyurdu.

Patiswiss Çikolata, CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun bir müşteriyle sosyal medyada yaşadığı tartışma sonrası Türkiye'nin gündemine oturdu.

Tunaoğlu’nun, müşterinin küflü ürün şikayetini sosyal medyada alaya alması ve ardından tehditkar ifadeler kullanması, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini neden oldu.

Bu tepkiler üzerine CEO, özür dileyerek yapılan paylaşımı sildi, ancak olaylar büyümeye devam etti ve Tunaoğlu istifa etmek zorunda kaldı.

ZİNCİR MARKETLER ÜRÜNLERİ KALDIRDI

Olay, ürünlerin Migros ve Carrefour gibi büyük market zincirleri tarafından raflardan kaldırılmasıyla daha da büyüdü. Fakat marka ile ilgili sorunlar sadece kötü iletişimle sınırlı kalmadı.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre Patiswiss markasının adındaki ‘Swiss’ ifadesi, ürünlerin İsviçre çikolatası izlenimi uyandırırken, firmanın Türkiye’de kurulduğu ve işletildiği bilgisi kamuoyunu şaşırttı.

İSVİÇRE MERKEZLİ PATİSWİSS AG’DEN AÇIKLAMA GELDİ

İsviçre merkezli Patiswiss AG ise konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak Ankara, Türkiye merkezli Patiswiss Çikolata ile herhangi bir iş ilişkisinin olmadığını duyurdu.

Patiswiss AG, bugünkü açıklamasında, Patiswiss Çikolata’ya geçmişte marka koruma ihlalinden dava açmış olduğunu açıkladı.

‘MARKA KANUNU KAPSAMINDA YASAL İŞLEM BAŞLATMIŞTI’

İsviçreli şirket, “Patiswiss AG İsviçre’nin ticari marka korumasının ihlalleri birçok ülkede tescil edildiğinden, geçmişte birkaç kez Patiswiss Çikolata’ya karşı ticari marka kanunu kapsamında yasal işlem başlatmıştı” ifadelerini kullanarak, Türkiye merkezli şirketle aralarındaki hukuki süreçlere dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?

Bir tüketici Patiswiss marka çikolataların küflendiğine ilişkin fotoğrafları paylaşarak, “Küflenmiş çikolataya ilk defa şahit oluyorum. Üstelik son tüketim tarihine daha var. Muhtemelen tedarik zinciri sürecinde muhafaza koşullarında bir sorun var” diye yazdı.

Paylaşımına Patiswiss’in yönetim kurulu başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu da etiketledi. CEO, tüketiciyi sert ifadelerle hedef alırken avukatlarıyla da tehdit etti. CEO, tüketiciye, “Karşında biz ve dev MİGROS var” cevabını verdi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol